Rust roest

  • Afteldag: 9/22
  • Aantal woorden: 35.967 (en heel veel gedelete!)
  • Aantal pagina’s: 81
  • Aantal hoofdstukken af: 3,5

Uh-oh

Al 2 (!) dagen niet geschreven. Jammer dat de uitgever (misschien) meeleest want nu weet hij het ook. Hoewel, hij schijnt zelf ook aan het schrijven te zijn dus misschien ziet hij dit niet. 😀

Ik weet niet precies waarom ik niet heb geschreven. Althans, over vandaag weet ik het wel: ik moest iets anders afmaken. Ik geef morgen een in company training. Die maak ik altijd helemaal op maat, met voorbeelden uit de praktijk van de deelnemers. Ik heb wel eens eerder voor organisaties in deze branche gewerkt (kunst & cultuur), maar het moet wel actueel zijn natuurlijk! Bovendien gaat het niet om communicatieprofessionals, webredacteuren of social media experts maar om inhoudelijke professionals die zich aan het oriënteren zijn op de mogelijkheden van social media. Dus moet ik het een beetje anders insteken. En dat kost tijd.

Maar gisteren, toen had ik kunnen schrijven. Of eigenlijk had ik gisteren moeten doen wat ik vandaag deed en dan vandaag uren kunnen schrijven. Al was het maar een uurtje: ritme in je schrijven is belangrijk. Rust roest!

Pro-cas-ti-na-tie

Eerlijk is eerlijk, ik had veel op mijn bord gisteren. Twee afspraken over een van mijn kinderen. Niks nieuws hoor, dat heb ik iedere week, maar het hakt er in. Aan de andere kant: er is altijd wel een excuus, he. Als ik echt had gewild, had ik savonds kunnen schrijven (zoals ik nu doe). (WAAROM BLOG IK NU! IK MOET AAN MIJN BOEK SCHRIJVEN!)

Maar ‘savonds heel serieus schrijven kan ik niet zo goed. Of ik wil het niet. Whatever. De enige reden dat ik dit nu blog is dat ik weet dat er een paar mensen zijn die dit echt lezen! Anders deed ik dit ook niet nu, hoor.

Geef mij nu je angst

Het is allemaal angst, vermoed ik. Ergens. Ik moet veel denken aan dat verhaal van Seth Godin, uit die podcast die ik hier beschreef en hier.

Ik ga het nog maar eens herhalen, waarom volgens Godin writer’s block onzin is:

‘What we really are is confused. What we’re really saying is: I don’t have any ideas that are perfectly formed. I don’t have something that I’m sure is going to work. As we get better at our craft, as our reputation increases, it gets more and more difficult to overcome this problem.”

Oftewel: we zijn bang.

Hoe meer je hebt geschreven, hoe hoger de druk die je jezelf oplegt om het nog beter te doen of in ieder geval minstens net zo goed als je beste werk tot dan toe.

Dus mijn privégedoe ten spijt, is het denk ik ook een stukje angst. Ieder excuus aangrijpen om toch maar niet te schrijven.

Want niet schrijven is niet falen.

Maar ja.

Niet schrijven is ook niet presteren.

En niet geschoten, is altijd mis.

Dat boek komt er wel…!

Aftelblog

Ik lever over 20 dagen het concept van mijn derde boek, getiteld ‘Super social’, in bij de uitgever. En ik tel af met blogs. Voor mezelf en voor het nageslacht. Hier vind je de rest:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Kitty Kilianantwoord
18 december 2018 om 12:59

Angst is ook nog eens noodzakelijk.

Elja Daaeantwoord
19 december 2018 om 14:20
– Antwoord aan: Kitty Kilian

In het creatieve proces bedoel je?

Peter Pellenaarsantwoord
15 december 2018 om 16:47

“De enige reden dat ik dit nu blog is dat ik weet dat er een paar mensen zijn die dit echt lezen! Anders deed ik dit ook niet nu, hoor.”
Dank je 🙂
En bewonderenswaardig dat je dit elke keer weer weet op te brengen, zelfs als je zo superdruk bent.
PS. Altijd als iemand ‘rust roest’ zegt of schrijft, moet ik denken aan het album ‘Rust never sleeps’ van Neil Young met daarop de songtekst ‘It’s better to burn out
than it is to rust’.

Elja Daaeantwoord
17 december 2018 om 10:10
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Haha, ja, ik had het over jou Peter!

Ik denk dat bloggen over de voortgang ook mentale steun geeft. Hoewel het gisteren bijvoorbeeld niet lukte om de voortgang vast te leggen, dat moet vandaag nog even.

Wat mooi gezegd van Young … roesten is inderdaad zonde …

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.