Refocus

  • Afteldag: 7/22
  • Aantal woorden: 34.213
  • Aantal pagina’s: 78
  • Aantal hoofdstukken af: 3 … ongeveer

Ja. Ik heb minder woorden dan de vorige dag. Het lijkt slecht nieuws, dit, maar eigenlijk had ik vandaag gisteren een doorbraak. Ik realiseerde me opeens dat ik het verkeerd aan het insteken was. Ik was begonnen om de inleiding en hoofdstuk 1 weer eens door te lezen. En toen dacht ik opeens: het klopt niet. Het klopt niet met de titel.

Daar kwam bij dat ik echt superwollig was in dat eerste hoofdstuk. Ik wilde een paar punten maken maar eigenlijk hoorden die daar niet thuis. En ik zei een paar keer hetzelfde maar in andere bewoordingen.

Het is natuurlijk ook onzin om te denken dat je in 1 keer iets goeds schrijft. Maar toch houd je jezelf een beetje voor de gek met dat idee, he. In je hoofd heb je hoofdstuk 1 gewoon al geschreven en afgerond. Haha!

Dus ik heb flink geschrapt. En herschreven. En de insteek veranderd, zodat het allemaal wat meer klopt met de titel. En nagedacht over hoe ik mijn overkoepelende thema door het boek heen kon laten lopen.

Gek genoeg had ik, al schrijvende, opeens ook de crux te pakken van ‘super social’. Het is helemaal geen boek voor mensen die niets weten van social media. Het is voor mensen die zakelijk bezig zijn met social media en zien dat het niet genoeg oplevert. Er is vrijwel geen bedrijf in Nederland dat niet social is. Maar het is niet genoeg om social media account aan te maken en ze te vullen met saaie berichten. Dan haal je er ook niet uit wat er in zit. We moeten van social naar super social om dat voor elkaar te krijgen.

Snap je?

Precies.

Ik ook!

Maandag verder.

Aftelblog

Ik lever over 20 dagen het concept van mijn derde boek, getiteld ‘Super social’, in bij de uitgever. En ik tel af met blogs. Voor mezelf en voor het nageslacht. Hier vind je de rest:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ton Zijlstraantwoord
10 december 2018 om 09:18

Ik volg je updates met interesse: https://www.zylstra.org/blog/2018/12/een-boek-concept-schrijven-in-3-weken/

Elja Daaeantwoord
10 december 2018 om 12:25
– Antwoord aan: Ton Zijlstra

Ha! Heb gereageerd.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.