Promootjes en zo

blogblogblogIk ben druk bezig met mijn webinar business. Wisten jullie dat? Ik heb het er zelden over maar ik heb het er zo druk mee dat ik soms (bijna) vergeet te bloggen.

Ik zeg verder niets….*onschuldig deuntje fluit* [GISTEREN!]

Alleen wil ik wel kwijt dat jij, trouwe lezer, niet eens aan de bel bent gaan hangen toen ik gisteren vergat te bloggen. [LEKKER DAN]

Nee, ik ben verder niet boos op je of zo hoor. [ALLEEN TELEURGESTELD!]

Je blijft toch hopen dat het UITMAAKT wat je doet he, maar ja, … Gelukkig belde mijn schoonmoeder vanavond [WEL!] om te vragen waarom ik gisteren niet geblogd had. Over trouwe lezers gesproken. [DE PRIJS VOOR SUPERFAN GAAT NAAR A te P]

Ahum.

Waar was ik?

Oh ja, bloggen en zo en mijn webinars die me lekker bezig houden.

Helaas heb ik geen webinarblog. Dat is jammer, want dan had ik een mooi stukje contentmarketing in handen. Dan zou ik daar natuurlijk lekker de hele tijd promootjes publiceren. Maar dan heel slim natuurlijk, net als Buffer. Slim, slimmer, slimst, wie is de slimste?

Maar ja. Ik doe dat niet, hier mijn webinar promoten. Het kostte me al moeite om een bannertje te plaatsen voor mijn boek. Ik zou ook best het leuke event van mijn collega onder de aandacht willen brengen of zo maar dat doe ik dan niet he.

Daar heb ik trouwens verder zelf niets aan maar jullie misschien wel dus. Dan mag het. Eigenlijk. Wel. Ik mag best events en producten van vrienden onder de aandacht brengen natuurlijk, pfff, wat een onzin. Het is niet zo dat ik ervoor betaald krijg [DUS DAN MAG HET, JA, ELJA?!].

Let op: (volgt promootje)

Hier dus, het Frankwatching Jobs Event, als je bezig bent met een volgende stap in je loopbaan of gewoon keihard op zoek naar een baan is het een aanrader. Ik heb het vorige event meegemaakt en vond het erg leuk maar vooral ook interessant. Een soort stoomcursus personal branding. Plus, ik zag allerlei sprekers, die ik wel online ken maar niet IRL, voor het eerst in het echt. Maar daar hebben jullie dan weer niet veel aan. Behalve dat het allemaal topmensen zijn, dan.

Nou ja. Die contentmarketing.

Het blijft intrigerend, vind ik.

hetkan[ik word opeens afgeleid door een rebelse gedachte: waarom zou ik hier eigenlijk geen bannertje voor mijn eigen producten mogen publiceren? Mijn webinars? Het is daadwerkelijk nog NOOIT bij me opgekomen. Ik tweet ‘mijn’ webinars ook bijna nooit. Lekker marketinggericht, voor een marketeer. Sjongejongejonge.]

Het is vooral ook leuk, die nieuwe marketing, want het is veel creatiever dan vroeger. Vroeger maakte je een bannertje en een google adwords campaign en dan was je klaar. Nu moet je echt nadenken, als ondernemer of marketeer: wat zoekt mijn doelgroep? Hoe kan ik ze helpen? Wat vinden ze leuk om te zien en te lezen?

Het lijkt me een verbetering.

Als je dan toch een promootje voor je voeten krijgt, en dat is eigenlijk onvermijdelijk aangezien we de hele dag op gratis online grondgebied vertoeven, dan liever iets LEUKS.

Nou, dank voor het luisteren weer. Gedachten weer geordend, doel voor vandaag (WEL BLOGGEN) weer gehaald. Ik kan naar bed. Doeg!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
30 oktober 2013 om 12:25

Nou je het zegt.

Van de week zag ik een Frankwatching mail langskomen en toen realiseerde ik me voor de tweede keer in een week dat ik nergens iets over je webinars terug zie, behalve daar dus, geloof ik,
In ieder geval ergens niet bij jou, en dat wel jammer vind.
Gewoon voor mij omdat ik nieuwsgierig was, ik weet nog de-week-dat-je-iedere-dag-niet-online kon, niet starten.
Die stress die weet ik nog 😉 Volgens mij was ik toen in Istanbul 😉

Toch eens aan Elja vragen dacht ik nog, weer vergeten. En ja, je wat minder persoonlijke ie zakelijke visitekaartje mag hier best op in de vorm van een fijne Elja-like doorklik banner.
Leuk juist.

En ik had je blog niet gemist, was teveel aan het navelstaren, maar als vandaag nog niet dan was ik gaan zoeken en misschien wel roepen 😉 want ik lees ze iedere dag. Als ze er zijn.

Groetje xC

Elja Daaeantwoord
30 oktober 2013 om 18:53
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Ik zat je maar te plagen! Weet je he.

Erik Hooijerantwoord
29 oktober 2013 om 22:30

Misschien moeten de teugels toch iets losser? Ik ga niets zegger over quantitiy vs. quality, maar nu doe ik het toch.. Enfin, ik lees toch alles wel via RSS. Enne, no offense, maar ik heb je niet gemist… had ik toch een nog iets trouwere lezer moeten zijn.

Elja Daaeantwoord
30 oktober 2013 om 18:56
– Antwoord aan: Erik Hooijer

Haha! Zou je denken, van die teugels? Ik weet niet, hoe moeilijker ik het vind om door te gaan, hoe leuker ik het vind om het gewoon te doen. Ik ga er maar van uit dat wie niet wil (omdat de kwaliteit mogelijk minder is/wordt) dan gewoon stopt met lezen!
En for the record, ik ben blij met iedere lezer. Trouw of niet, eenmalig of niet, RSS of blog of Twitter – het is heerlijk om te weten dat er mensen langskomen! Dankjewel 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.