Prijsperceptie

albert heijn boodschappenIk was even boodschappen doen vandaag bij de Jumbo in het dorp waar ik woon (previously known as C1000). Ik rekende af en was verbaasd. Het was zoveel minder dan ik verwachtte.

Ik weet niet of het alleen prijsperceptie is. Of dat het echt goedkoper is. Ik zou het een keer moeten narekenen.

Ik doe het liefste boodschappen bij de Albert Heijn. Ook al moet ik als opnieuw startende ondernemer op mijn geld letten, ik ben verliefd op de Albert Heijn. Gedeeltelijk omdat de boodschappen die ik deed in de VS en zelfs in Turkije zo duur waren. Vooral in de VS was boodschappen doen – althans, ‘normaal’ eten, zoveel duurder dan in Nederland. De AH was echt goedkoop, vergeleken bij de VS.

Het heeft sowieso een beetje te maken met mijn expatverleden. Winkelen bij de Albert Heijn was een van mijn favoriete dingen om te doen als we een weekje in Nederland waren. Al die lekkere producten die we nergens anders konden krijgen. Al die bijzondere groenten en lekkere dingen! Ik heb altijd een gevoel van luxe, als ik daar boodschappen doe. En van gemak! De zelfscanner…de online bezorgdienst…geweldig.

Mijn lokale Jumbo heeft ook een zelfscanner. Maar om af te rekenen, moet je altijd in de rij. En er is ook een online bestelmogelijkheid, maar je moet het ophalen.

Dit luxepaardje wil gewoon naar haar lievelingswinkel. De AH.

Maar hoe verliefd ik ook ben, het is lastig te ontkennen, die verbazing als ik bij de Jumbo kom. Echt altijd, ALTIJD, als ik het totaalbedrag zie, ben ik verbaasd. En eerlijk is eerlijk, ik kom er steeds vaker.

Want de Jumbo verbaast me ook op andere manieren. Belangrijke dingen, weet je? Bijvoorbeeld: ze hebben een geweldige cider. En hij is goedkoper dan de enige lekkere cider die de AH nog heeft (mijn theorie is dat onder druk van Heineken de meeste niet-Heineken cidermerken uit het assortiment zijn gegooid). Plus, er is in mijn lokale Jumbo een grote selectie Engelse en Amerikaanse producten (waaronder mijn favoriete en onmisbare Engelse thee).

De Jumbo is zo gek nog niet.

Of misschien is het een kwestie van perceptie?

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Aleidantwoord
2 oktober 2016 om 15:23

Welke thee is dat? Toevallig Yorkshire? Dat is echt de allerlekkerste Engelse thee. Slepen we altijd dozen vol mee terug uit de UK… Zou handig zijn die gewoon in NL te kunnen kopen…..

Elja Daaeantwoord
3 oktober 2016 om 22:31
– Antwoord aan: Aleid

Nee heel saai gewoon Tetley of PG’s!! Ik moet die yorkshire eens gaan zoeken denk ik?!

Aleid
7 oktober 2016 om 20:23
– Antwoord aan: Elja Daae

Ja! Zooo lekker. Ik kan je wel wat zakjes sturen om te proberen…. 🙂 echte ‘builders tea’…

Elja Daae
8 oktober 2016 om 19:20
– Antwoord aan: Aleid

Hmmm ik kom ze wel een keer bij je halen! Mooi excuus om naar Groningen te komen. Zodra ik er drie heb, kom ik OK? Eentje weet ik al. Dus hoef nog maar 1 reden er bij te vinden.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.