Presenteren kun je leren

IMG_1423Dat is een onzintitel mensen, maar hij klinkt zo lekker.

Het is wel waar: hoe vaker je presentaties maakt en presentaties geeft, hoe beter je wordt. Vooral als je zelf kritisch blijft en direct opschrijft wat je volgende keer anders zou doen en wat voor vragen mensen nou hadden. Of aan je toehoorders vraagt wat ze vonden, natuurlijk!

Morgen geef ik een presentatie over ‘social media’.

Meestal gaan mijn verhalen over bloggen of online locatiemarketing, dus ik moest er even over nadenken. Het is nogal breed, he.

Maar uiteindelijk is het een verhaal geworden over de redenen dat social media een veld is dat toekomstige managers moeten begrijpen. Waarom ze er in moeten investeren, in hun kennis en begrip van het fenomeen.

Benieuwd of ze het met me eens zijn, de aanstormende managers.

En of er veel gebruikers van Snapchat, Instagram en Periscope in de zaal zullen zitten (ik ga handen tellen!).

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Linda Rosalinde Markusantwoord
1 juni 2015 om 17:20

Ik geloofde dit nooit. Jaren geleden volgde ik voor m’n studie het vak presenteren. Ik vond het vreselijk. Docent gaf me aan het einde (gelukkig) een 6 voor de moeite. Dit jaar moest ik het vak opnieuw volgen (omdat ik van studie geswitcht ben (al 3 jaar geleden maar het was een los eindje) en dat cijfer niet mee mocht nemen helaas) en ineens bleek ik er toch echt beter in te zijn. Nog steeds enorm zenuwachtig, maar ik had nu een 7. Dus er zit vooruitgang in. Daarom geloof ik dit nu ook! Dat je het kunt leren. Met veel moeite, geduld, zenuwen en oefenen.

Elja Daaeantwoord
1 juni 2015 om 23:41
– Antwoord aan: Linda Rosalinde Markus

En met doen. Maar dat is lastig want het is altijd ‘echt’. Tenzij je bij zo’n toastersclub gaat!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.