Positivisme

verandering en nieuw beginMisschien is het een reactie op de staat van de wereld. Maar overal om me heen zie ik positivisme. Mensen die het anders willen. Mensen die inspireren. Mensen die hun eigen leven veranderen.

Ik kreeg vandaag de wekelijkse email van Chris Brogan. Hij heeft een emaillijst waar hij het allemaal anders doet dan anderen. En het werkt als een trein. Hij stuurt je eigenlijk iedere zondag zijn gedachten. Dingen die hij niet blogt, niet tweet, maar het leest als een brief. Een persoonlijke email. En, nog beter, als je replied, krijg je ALTIJD een email terug. 

Je doelgroep als vrienden behandelen

Zijn email vandaag was ook weer geweldig. Ik kan het je van harte aanraden, het abonneren op zijn emails (dat kan hier). Vooral als je bezig bent met hoe je bedrijf (online?) kunt uitbouwen, als je bezig bent met je community, je klanten, social media. Maar ook als je gewoon een goed voorbeeld wil zien van een ondernemer die waanzinnig innovatief bezig is met emailmarketing.

Let maar op: je gaat binnenkort opeens meer van die emails krijgen. Zonder opmaak. Gepersonaliseerd (“Hallo, Elja”). En persoonlijk. Want als Chris iets doet, gaat iedereen dat nadoen. Ik ook! 😉

De wens om oprechter te communiceren

Wie ook bezig is met de dingen anders doen, is Jacob Jan, mijn blog/blogpraat/twittervriend. Kijk maar hier hoe hij de dingen anders wil gaan doen, voor zichzelf, en voor de horende en minder/niet-horende medemens. De dingen kunnen echter, zegt hij, we kunnen eerlijker en oprechter zijn tegen elkaar. De pretenties laten varen in ons contact. Zelfs in ons zakelijke contact.

Hmm…dat is eigenlijk wat Brogan ook een beetje doet (waarbij hij overigens heel commercieel blijft! en waarom niet?).

Je plannen delen met de wereld

Ik volg ook graag Henk Jan op zijn blog. Hier blogt hij bijvoorbeeld over, jawel, bloggen. En hier over zijn plannen. Hij is ook een beetje aan het soundclouden (audio), wat helemaal leuk is, omdat het nog ongecensureerder is dan een geschreven blog.

Ik heb het met Henk Jan ook wel eens over grotere dingen gehad. Het grotere verhaal. De toekomst. De Toekomst! We delen denk ik het geloof dat het niet goed gaat met de wereld, maar dat het wel allemaal goed kan en zal komen. Als we het maar anders gaan doen, met zijn allen.

De nieuws-factor

En vandaag las ik dit blogartikel van Karin. Ook zij wil dat het anders gaat. En ook zij denkt dat onze hang naar nieuws (dat is iets waarover Brogan ook schreef in zijn email vandaag) ons negatief en bang maakt.

Dat is denk ik waar. En wat grappig is, is dat ik van mijn online contacten juist blij wordt, en positief. Ik heb een groep mensen om me heen, of mensen die ik volg en tot wiens community ik op mijn beurt behoor, die me inspireert. Steunt.

Die geloof dat het ondernemerschap voor mij, voor zichzelf, en voor jou is weggelegd. Dat de wereld beter wordt van mensen die hun geld verdienen met goede dingen doen. Die echt connecten met hun doelgroep. Die die doelgroep niet ziet als alleen maar een ‘doelgroep’, namelijk.

Inspirerende dingen. Misschien ligt het aan de lente? De zondag? Who knows.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Nieuws. | MET-K.COMantwoord
29 mei 2012 om 11:02

[…] Elja blogde er ook al over. Het zit meer mensen dwars. Men denkt erover na. Men wil het anders. Voor mij geldt nu dat ik het prettig vind zoveel mogelijk nieuws te vermijden. Ik scan heel soms nu.nl, maar blijf niet hangen. Nieuws blocken voelt bevrijdend en het maakt me rustiger. Het is niet zo dat ik naïef de wereld wil inkijken, maar ik wil de wereld niet overspoeld zien van ellende. Er is namelijk ook genoeg leuks en grappigs te melden. Mooi nieuws. Bijzonder nieuws. Waardevol nieuws. Dit bericht werd geplaatst in persoonlijk,werk door karin . Bookmark de permalink . […]

Marjolein van Braam Morrisantwoord
21 mei 2012 om 21:46

Oh, ik werd gisteren ook helemaal blij van Chris’ zijn nieuwsbrief. Omdat het deze keer ook een gevoelige snaar raakte, en het precies de goede toon had. En nadat ik een berichtje naar hem stuurde, kreeg ik ook nog bericht terug…
En verder: ook jij raakt weer een snaar. Ik zie en voel het ook om me heen. En tegelijk zie en voel ik ook dat het kan veranderen. Als we zelf maar stappen blijven zetten. Hoop doet leven… En leven is het meervoud van lef 🙂

Elja Daaeantwoord
23 mei 2012 om 03:41
– Antwoord aan: Marjolein van Braam Morris

Dat las ik ook bij Karin…er is duidelijk een movement he? En bij Sonja met haar nieuwe site… overal eigenlijk. Een soort, take-back-the-moment-movement en positief-movement.

lindakwakernaatantwoord
21 mei 2012 om 13:06

wat mij opvalt is dat het nieuws overschaduwt wordt door “hufterigheid” dat slaat de trom! De leuke fijne zaken halen het nieuws niet. Zo zijn alle jongeren comazuipers?
Ach merel is met een groep van haar school naar Polen, zij gaat een week koken in een weeshuis daar, als maatschappelijke stage.Anderen  gaan straten, groententuin aanleggen, slaapkamers opleuken. Niet de gemakkelijkste weg. Positivisme zie je echt overal om je heen!Als je er maar voor open staat.

Elja Daaeantwoord
23 mei 2012 om 03:43
– Antwoord aan: lindakwakernaat

Over dat nieuws… dit heb ik gisteren gekeken, wel 42 minuten, maar vond het erg mooi en het deed wat dingen op hun plek vallen voor mij. http://www.hanselman.com/blog/ItsNotWhatYouReadItsWhatYouIgnoreVideoOfScottHanselmansPersonalProductivityTips.aspx

Elja Daaeantwoord
23 mei 2012 om 03:43
– Antwoord aan: lindakwakernaat

PS Die meiden van jou en jijzelf brengen sowieso heel veel positivisme in de wereld 😉

Jacob Jan Voermanantwoord
21 mei 2012 om 06:57

waar je energie in steekt groeit, hoorde ik ooit (en kwam het vervolgens veel vaker tegen, ook in andere bewoordingen).

ik denk dat het klopt.

Elja Daaeantwoord
23 mei 2012 om 03:44
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Ja! Ik ook. Dus beter om het in de goede dingen te stoppen he?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.