Paniek, peeuw

Paniek!

[“Peeuw” denk ik er dan altijd achteraan, nog van die show van vroeger, hoe heette het ook alweer… (zijn er nog lezers van tussen de dertig en de veertig die dit weten?).]

Ik had net Turkse les en ik voelde volslagen paniek. De tranen prikten letterlijk achter mijn ogen.

Het ging zo snel en ik wist niet of ik het begreep en ik voelde me zo onder druk gezet. Dat krijg je met zo’n privéles met je geliefde samen, dan kun je je niet verschuilen achter andere leerlingen en moet je full on presteren.

Ik zit me nu af te vragen waarom ik zo in paniek was. Angst om door de mand te vallen? Angst om niet te voldoen? Ik weet dat de lerares graag zou zien dat we wat meer studeren en meer voortgang boeken.

Ik zit vol schuldgevoel over het feit dat ik niet hard genoeg studeer en er niet genoeg van oppik, terwijl ik in Hongarije braaf drie maanden lang drie ochtenden per week drie uur les had (plus huiswerk!) en ook enorme vorderingen maakte. Maar die tijd heb ik nu gewoon niet.

Ik mis ook de structuur van die 9 uur per week groepslessen, duidelijke lijn en stappen in de stof, de tijd om nieuwe dingen te oefenen en te laten bezinken. Nu krijg ik de werkwoordsvervoegingen uitgelegd en de volgende week (het volgende uur dus) gaan we al weer door naar de uitzonderingen en de negatieve vormen van die werkwoorden. Ik ben nog druk bezig om alles een plekje te geven. Ik heb tijd nodig.

Nou ja. Zo veel te doen, zo veel te verwerken ook nog, ‘snachts in bed Amerika missen, nieuw bedrijf lanceren, gedoe met werkvergunningen voor onze geweldige oppas…

Het kan ook niet allemaal perfect zijn.Ik doe mijn best. Dat moet maar even genoeg zijn, he?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
5 maart 2013 om 08:45

iederedagbloggen ideredagturksleren iederedagietsnieuwsuitproberen iederedagerzijnvoorjekinderen iederedagineen(nogsteeds)vreemdeomgeving

Even leunen, moet je af en toe.

en die spanning herken ik, mijn werk riep dat op.

ik zal vast nog wel eens aanlopen tegen door mezelf opgelegde spanning. Die dingen blijven natuurlijk gewoon gebeuren. 

Peter Pellenaarsantwoord
4 maart 2013 om 22:46

Ja hoor, dat is zeker even genoeg. Denk aan de lange termijn. Niet nu forceren wanneer je nog langer mee moet dan vandaag.

Marloesantwoord
4 maart 2013 om 18:02

Je best doen is echt meer dan genoeg hoor.
Je hebt al zoveel op je bordje…
Geef en gun jezelf de tijd en de ruimte.
Liefs,
Marloes

Agnes Swartantwoord
4 maart 2013 om 17:25

Dat is heus echt wel goed genoeg 🙂 en je doet het voor jezelf toch, niet voor de lerares, en als ‘jezelf’ dan even zegt dat het een beetje veel is, wie heeft daar nog iets tegenin te brengen? 

Calliope/@yskayaantwoord
4 maart 2013 om 11:35

Paniek, Peeuw! De grote meneer cactus show. In gedachten ren ik er ook een rondje bij door de boksring. Armen omhoog als kermit en fladderen maar. Soms willen je zenuwen zich niet groot houden. Even laten rennen. En door ademen. Gaat goed komen. 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.