Over bekende plekken en rust en meer

bomen spaarndam

Twee gedachten vandaag (want dat stuk over ZZP-er zijn had ik eigenlijk gisteren al af dus die telt niet voor vandaag).

1. Terug naar oude plekken

Ik was vandaag op bezoek bij mijn oom en tante. Ik was al meer dan 10 jaar niet bij hen thuis geweest. 10 jaar! En mijn kinderen nog nooit. Nog een groot voordeel van terug zijn in Nederland!

Ik dacht dat ik de weg wel wist, want ze wonen niet ver van waar ik opgegroeid ben.

Was niet zo.

Nope.

Ik heb zelf even een rondje door hun buurt gedaan zonder ik het doorhad. Toen ik weer langs hetzelfde stationnetje kwam dacht ik: toch maar even op de kaart kijken.

Het probleem was dat ik hun adres niet had en de straatnaam niet meer wist. Gelukkig bood een stadskaart uitkomst. Het bleek nog maar 2 minuten rijden te zijn. 🙂

En van hen naar mijn moeder, ook in mijn oude buurt, ben ik even de verkeerde kant van de stad rondgereden. Oeps. De wegen die ik kende bestonden niet meer of waren afgesloten.

“Deze brug was er niet toen ik vroeger hier naar school fietste, jongens”, zei ik. “Hmmmm…” klonk het achter me en naast me. Ipad/iPod/Nintendo in de hand boeide het ze totaal niet, mijn trip down memory lane.

Gek hoor. Al die plekken van vroeger die er nog zijn. Sommige plekken zijn zo totaal niet veranderd  dat het shockerend is. Sommige plekken zijn zo veranderd dat je niet meer weet hoe ze er uitzagen.

Gekke plekken.

2. Wat je nodig hebt ideeën uit te werken

De andere vraag die me bezig houdt, sinds zaterdag, is wat je nou nodig hebt om je ideeën uit te werken.

Ik heb richting en weet waar ik heen wil. Maar er moet wel iets gebeuren. Strategie. Plannen. Stappen.

Die moet ik eerst bedenken. Het is een beetje een woud op dit moment met veel bomen en heel veel spannende sporen. Ik moet er over nadenken. Er voor gaat zitten. En dat lukt nog niet.

Waarom niet, vroeg ik me af?

Het punt is, ik heb rust nodig om na te denken.

Als ik ondertussen marketingacties moet plannen en offertes moet maken en met de kinderen naar zwemles moet en moet bedenken wat er mee moet op vakantie, dan gaat het niet.

Om die plannen uit te werken moet ik rust creëren.  Rust is niet alleen: geen andere dingen te doen qua werk maar ook: geen zorgtaken, met niemand rekening houden, leegte.

Ik moet het maar even inplannen, denk ik, die rust-om-na-te-denken.

Tot zo ver mensen. Elja’s gedachten op de woensdag.

Benieuwd naar die van jullie.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

puurantwoord
23 juli 2015 om 01:02

Een idee uitwerken is een makkie

Mindmap

Lean canvas vind ik ook gaaf

Elja Daaeantwoord
24 juli 2015 om 23:07
– Antwoord aan: puur

Evernote!!!! Lean canvas? Wat is dat?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.