Omgekeerde design thinking, zeg maar

IenEIk was met een vriendin aan het lunchen vandaag. Jaja…het goede leven! Aan de Bosporus, ook nog. Jongejongejonge. Het wordt gelukkig nooit gewoon.

Toen we gingen afrekenen, gaf ik mijn bankpas aan de ober en voerde mijn pin in etc.. Toen hij weg liep, waren we druk bezig onze portemonnees om te keren op zoek naar geld voor de fooi.

Toevallig, echt puur toevallig, deed ik het leren mapje waar de rekening in zat nog even open. En zag daar mijn bankpas.

Die had ik helemaal niet teruggekregen en ik had het niet gemerkt.

“Dat scheelde een haartje!”, dacht ik bij mezelf.

Toen vertelde mijn vriendin dat ze al twee keer terug was geweest naar hetzelfde cafe omdat ze twee keer haar pas was vergeten. “Kies maar uit de stapel, mevrouw!” hadden ze gezegd. Ze hadden er talloze liggen, passen en credit cards.

counterEn toen wist ik weer dat het mij ook al een keer was overkomen.

We wisten ook allebei meteen hoe het kwam. Dat je daar je pas vergeet.

Omdat je hem uit je portemonnee haalt maar hem niet terug krijgt. Hij gaat in het mapje. En daar kijk je niet.

Dat is anders als je zelf je pas in zo’n mapje doet voordat je hem aan de ober geeft. Dan verwacht je hem terug in het mapje.

Wat natuurlijk erg grappig is, is dat zo’n restaurant tientallen passen heeft liggen maar zich niet afvraagt of er in hun proces misschien iets niet klopt.

Ze denken natuurlijk dat het normaal is. Dat het er bij hoort. Ze weten niet dat het NIET overal zo gaat. Dat niet ieder cafe zoveel passen achter de bar heeft liggen.

Het is een beetje het omgekeerde van waar Cor het hier over heeft. Zeg maar.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

lindakwakernaatantwoord
22 augustus 2013 om 23:15

Oeioeioeii, je pas verheten, en dan uit een stapeltje mogen uitzoeken !
Bingoooo

Elja Daaeantwoord
23 augustus 2013 om 08:06
– Antwoord aan: lindakwakernaat

Ja! Het zou een goudmijn kunnen zijn. Al die nietsvermoedende toeristen die pas een dag later ontdekken dat ze hun credit card vergeten zijn.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.