Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ik zit veel te denken aan nieuwe kansen, de laatste tijd. Niet in de zin van ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’. Meer aan business kansen vanwege nieuwe ontwikkelingen die ik zie. Dingen die ik in de VS zie, en die me mooi lijken. Nieuwe ideeën naar aanleiding van gesprekken met allerlei mensen.

Kansen die nieuw zijn – voor mij. Maar misschien zijn ‘kansen’ altijd wel nieuw? ‘Kans’ impliceert toch dat er iets is dat er eerst niet was en waar je op in moet springen of gebruik van moet maken.

Bij mij bruist en borrelt er van alles op het gebied van kansen. Ik zie er zoveel. Sommige zijn nog maar een vaag idee. Sommige zaadjes zijn al geplant. Sommige kansen zijn al besproken, zelfs.

Het was de afgelopen twee weken alsof allerlei puzzelstukjes op hun plaats vielen om langzamerhand het hele plaatje te tonen. De kansen. De vernieuwing.

2012 wordt een spannend jaar!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

12 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Marloesreply
januari 08, 2012 at 07:01 PM

Elke dag biedt nieuwe kansen alleen is het onmogelijk om ze allemaal op te pakken, laat staan uit te voeren. Je hebt al een streepje voor doordat je ze ziet, hetgeen niet aan iedereen gegeven is.

Alineblogt.nlreply
januari 08, 2012 at 02:01 PM

Het is inderdaad het zien van… en dan is er nog het iets mee gaan doen… sommige dingen blijven bij mij alleen in mijn hoofd zitten, wordt niets meegedaan… maar er zijn dingen en dan moet je gewoon knoppen omzetten en het gaan doen…  

Carel de Marireply
januari 08, 2012 at 10:01 AM

Het nieuwe is dat je de kans nu ziet, waarschijnlijk omdat je r meer open voor staat dan voorheen, dat je bewust of onbewust behoefte had aan verandering. Maar dat maakt het allemaal niet minder spannend, succes!

Elja Daaereply
januari 08, 2012 at 07:01 PM
– In reply to: Carel de Mari

Hmmm…touche… die behoefte is er zeker!! Wordt vervolgd…

Sonja Broekhuizenreply
januari 08, 2012 at 10:01 AM

Ben benieuwd wat er uit jouw geplante zaadjes gaat groeien!

Elja Daaereply
januari 08, 2012 at 06:01 PM
– In reply to: Sonja Broekhuizen

Ik ook!!

karin ramakerreply
januari 07, 2012 at 09:01 PM

kansen zijn er altijd denk ik. soms zie je ze alleen niet zo goed. het denken zit dan in de weg. saboteert de boel. het is een goed gevoel om er open in te zijn en dus die kansen eens te benutten. of het nu lukt of niet, maar je gaat er vanuit dat het je verder brengt. 

Elja Daaereply
januari 08, 2012 at 06:01 PM
– In reply to: karin ramaker

Eens. Gewoon open staan, dan zie je kansen. En dan gewoon proberen…

Jacoline Steegstrareply
januari 07, 2012 at 09:01 AM

En jij Elja bent iemand die kansen creëert omdat je initiatief neemt. Bedenkster van #blogpraat en mededeelnemer aan #iederedagbloggen en #WOT. Fijn om je in het echt ontmoet te hebben.

Elja Daaereply
januari 08, 2012 at 06:01 PM
– In reply to: Jacoline Steegstra

Lief! 🙂 Denk dat iedere blogger eigenlijk een creatief type is, als je er zo naar kijkt. En ook #blogpraat bestaat alleen maar bij de gratie van alle mensen die input geven. Input = ook creatie = nieuw. En waar creativiteit is, zijn ook weer kansen, dat blijkt maar aan dingen als #WOT of #iederedagbloggen!

Peter Pellenaarsreply
januari 07, 2012 at 09:01 AM

Volgens mij zijn die kansen er altijd al, maar zag je ze nog niet. Dat is het nieuwe 😉 Succes met alles wat je dit jaar gaat zien EN gaat oppakken om er iets moois mee te doen.

Inforeply
januari 07, 2012 at 08:01 AM

Elke dag een “nieuwe” dag met kansen en mogelijkheden, tot #wot

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.