Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ik zit veel te denken aan nieuwe kansen, de laatste tijd. Niet in de zin van ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’. Meer aan business kansen vanwege nieuwe ontwikkelingen die ik zie. Dingen die ik in de VS zie, en die me mooi lijken. Nieuwe ideeën naar aanleiding van gesprekken met allerlei mensen.

Kansen die nieuw zijn – voor mij. Maar misschien zijn ‘kansen’ altijd wel nieuw? ‘Kans’ impliceert toch dat er iets is dat er eerst niet was en waar je op in moet springen of gebruik van moet maken.

Bij mij bruist en borrelt er van alles op het gebied van kansen. Ik zie er zoveel. Sommige zijn nog maar een vaag idee. Sommige zaadjes zijn al geplant. Sommige kansen zijn al besproken, zelfs.

Het was de afgelopen twee weken alsof allerlei puzzelstukjes op hun plaats vielen om langzamerhand het hele plaatje te tonen. De kansen. De vernieuwing.

2012 wordt een spannend jaar!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

12 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Marloesantwoord
8 januari 2012 om 19:43

Elke dag biedt nieuwe kansen alleen is het onmogelijk om ze allemaal op te pakken, laat staan uit te voeren. Je hebt al een streepje voor doordat je ze ziet, hetgeen niet aan iedereen gegeven is.

Alineblogt.nlantwoord
8 januari 2012 om 14:11

Het is inderdaad het zien van… en dan is er nog het iets mee gaan doen… sommige dingen blijven bij mij alleen in mijn hoofd zitten, wordt niets meegedaan… maar er zijn dingen en dan moet je gewoon knoppen omzetten en het gaan doen…  

Carel de Mariantwoord
8 januari 2012 om 10:03

Het nieuwe is dat je de kans nu ziet, waarschijnlijk omdat je r meer open voor staat dan voorheen, dat je bewust of onbewust behoefte had aan verandering. Maar dat maakt het allemaal niet minder spannend, succes!

Elja Daaeantwoord
8 januari 2012 om 19:48
– Antwoord aan: Carel de Mari

Hmmm…touche… die behoefte is er zeker!! Wordt vervolgd…

Sonja Broekhuizenantwoord
8 januari 2012 om 10:00

Ben benieuwd wat er uit jouw geplante zaadjes gaat groeien!

Elja Daaeantwoord
8 januari 2012 om 18:32
– Antwoord aan: Sonja Broekhuizen

Ik ook!!

karin ramakerantwoord
7 januari 2012 om 21:29

kansen zijn er altijd denk ik. soms zie je ze alleen niet zo goed. het denken zit dan in de weg. saboteert de boel. het is een goed gevoel om er open in te zijn en dus die kansen eens te benutten. of het nu lukt of niet, maar je gaat er vanuit dat het je verder brengt. 

Elja Daaeantwoord
8 januari 2012 om 18:25
– Antwoord aan: karin ramaker

Eens. Gewoon open staan, dan zie je kansen. En dan gewoon proberen…

Jacoline Steegstraantwoord
7 januari 2012 om 09:59

En jij Elja bent iemand die kansen creëert omdat je initiatief neemt. Bedenkster van #blogpraat en mededeelnemer aan #iederedagbloggen en #WOT. Fijn om je in het echt ontmoet te hebben.

Elja Daaeantwoord
8 januari 2012 om 18:22
– Antwoord aan: Jacoline Steegstra

Lief! 🙂 Denk dat iedere blogger eigenlijk een creatief type is, als je er zo naar kijkt. En ook #blogpraat bestaat alleen maar bij de gratie van alle mensen die input geven. Input = ook creatie = nieuw. En waar creativiteit is, zijn ook weer kansen, dat blijkt maar aan dingen als #WOT of #iederedagbloggen!

Peter Pellenaarsantwoord
7 januari 2012 om 09:27

Volgens mij zijn die kansen er altijd al, maar zag je ze nog niet. Dat is het nieuwe 😉 Succes met alles wat je dit jaar gaat zien EN gaat oppakken om er iets moois mee te doen.

Infoantwoord
7 januari 2012 om 08:16

Elke dag een “nieuwe” dag met kansen en mogelijkheden, tot #wot

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.