Waarom voornemens niet voor 1 januari zijn

IMG_8807 copyIk zag op 31 december ergens in mijn Facebook feed een ‘reminder’ zweven van een bekend persoon. Dat je altijd nieuwe voornemens kunt maken en uitvoeren, iedere dag van het jaar. Niet alleen op 1 januari (of 31 december).

Het was zo’n zinnetje dat je leest maar waarna je lekker verder scrollt. Maar het is wel blijven hangen. Inmiddels is het vrijwel onmogelijk om te achterhalen wie het nou zei, natuurlijk.

*5 minuten zoekt*

Oh kijk! Gevonden!

Dat zoiets kan blijven hangen, he.

Maar ik moest er aan denken toen ik toevallig even op LinkedIn langs ging en daar de vele uitroepen en nieuwjaarsaanmoedigingen las. “We gaan er voor in 2015”! “Meer kansen in 2015”! “De nieuwjaarsvoornemens voor prestatie”. “Tips voor meer succes in 2015”, “Leef je droom in 2015”.

Tsja.

Je kunt inderdaad  je droom leven in 2015. Of in 2014. Of maandag. Of volgende maand. Of (gek plan) VANDAAG. En zo is het ook met kansen creëren. Voornemens maken en uitvoeren oftewel: veranderen. Dingen proberen.

Het zal niet altijd lukken, in tegenstelling tot wat mijn LinkedInfeed je wil doen geloven. Maar nooit geschoten is altijd mis.

De zon komt gelukkig iedere dag weer op.

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.