Nieuwe dingen doen

Elja TNWJaren en jaren geleden kwam ik op vakantie mensen tegen die net een uitgeverij waren begonnen. “Leuke Dingen Doen”, heette hun eerste boek. (Volgens mij is het een succes geworden ;))

Maar de reden dat ik aan ze moest denken was dat ik me net in de auto op de weg terug vanaf The Next Web Europe zat af te vragen hoe ik zou omschrijven wat ik had gedaan vandaag en waarom ik het zo gaaf vond, deze dag.

En het antwoord was:

NIEUWE DINGEN DOEN

Het is gaaf als je nieuwe dingen kunt doen.

Nieuwe Dingen doen lijkt een beetje op Leuke Dingen Doen, in het beste geval. Voor mij.

Want alleen als je nieuwe dingen doet is je leercurve zo steil.

En als het nieuwe dingen zijn die zo nieuw zijn dat er sowieso nauwelijks mensen zijn die het al hebben gedaan, is dat kicken. Nieuwe dingen die zo nieuw zijn dat je de antwoorden op je vragen nergens kunt opzoeken.

Dat jij meer weet dan Google – dat is gaaf.

Of misschien is het gewoon Flow: voldoende weten om dingen te kunnen volbrengen en voldoende uitgedaagd worden om te blijven gaan en te blijven verbeteren.

Misschien geldt dat niet voor iedereen, maar ik heb de behoefte om te blijven veranderen, me te blijven verdiepen in Nieuwe Dingen, Nieuwe Dingen te blijven testen.

Ik stond te praten met mensen die Snapchat stom vonden.

Ze begrepen niet wat er leuk aan was. Ze hadden Twitter en Facebook al jaren onder de knie en hadden zoiets van: wat is er leuk aan?!

Ik was verbaasd. Maar ook weer niet. Het is een shitgevoel, dat gevoel dat er iets gaande is waar je niet bij kan. Omdat het te veel moeite kost om het te begrijpen.

De enige oplossing (als je denkt dat het belangrijk is voor je werk of je leven) is om het toch te doen. Door te zetten. Net als ik, een jaar geleden.

En dat zie ik ook gebeuren. Ik zie sommige mensen er in duiken en GAAN.

Nieuwe Dingen Doen is niet makkelijk.

Het kost energie om je ergens in te verdiepen. En het kost tijd om iets te leren begrijpen.

Maar het is de investering waard. Vind ik.

Topdag gehad.

Morgen weer een.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jasmienantwoord
27 mei 2016 om 09:32

Hoera voor nieuwe dingen doen!

Elja Daaeantwoord
27 mei 2016 om 22:55
– Antwoord aan: Jasmien

Hoeraaaa!!!

Paulineantwoord
26 mei 2016 om 22:11

Mooi Elja en helemaal met je eens.. Nieuwe dingen doen geeft energie. Daarom ben ik met bloggen begonnen, om mezelf uit te dagen, om te ontdekken of ik het kan, en of ik mezelf kan verbeteren. Het lijkt me wel lastig om t vol te houden. Je hebt gelijk: het is een kwestie van doorzetten, niet gelijk opgeven. Jij bent met je dagelijkse blog wat dat betreft een inspirerend voorbeeld voor mij. Dank daarvoor!

Elja Daaeantwoord
27 mei 2016 om 22:55
– Antwoord aan: Pauline

Doorzetten is lastig maar het levert zoveel op! Zoals dit soort leuke comments – en dit soort leuke contacten. :))

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.