Motivatie is een dingetje.

hiken in TurkijeIk heb besloten om mee te doen met Peter’s Zen Habits challenge: een plan om kleine veranderingen in je leven door te voeren.

Ik volg Zen Habits, een blog, al jaren. Ik was erg onder de indruk van Leo’s (de blogger) ‘year of living without’ waarin hij iedere maand iets niet deed of juist wel. Zie hier alle blog posts over dat ‘jaar zonder’.

Peter heeft Leo’s boek gekocht en besloten een gezamenlijke challenge aan te gaan of althans, zijn lezers te motiveren om mee te doen. Je kunt kiezen uit deze lijst van kleine veranderingen. [deze blog post is getiteld ‘de liefde motiveerde me om dit voor je te schrijven’ en dus is hij het lezen waard!]

Ik wil iedere dag een blokje om maken. Ik sport namelijk niet dus dat leek me goed.

Maar het is moeilijker dan ik dacht. Terwijl we nog niet eens hoeven te beginnen! Alleen een plan maken.

Het moeilijkste is: bedenken wanneer ik het ga doen iedere dag en aan mijn gezin vertellen dat ik het ga doen.

Werkelijk waar.

Hoe moeilijk kan het zijn?

5 MINUTEN PER DAG DAAE.

KOM OP!!!

Zucht.

Keep going, keep going, keep going

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Aleidantwoord
14 juni 2015 om 08:10

Het is een lastige, toen ik begon met mijn 5 min waggel per dag stond dat vooral symbool voor iets kiezen helemaal voor mij alleen, met alleen maar nut voor mij en dat in die 5 min anderen maar even voor zichzelf moeten zorgen.
probeer het te plannen en doe het bv nu s avonds wanneer de kids in bed ligeen, of op school zijn. Begin op een maandag, zodat je al 5x achter de rug hebt wanneer je in het weekend WILT wandelen het doen makkelijk wordt om ook echt te gaan.
en onthoud, die 5 minuten per dag voor jezelf betalen zich dubbel en dwars terg. Ik ben er een liever, geduldiger en vrolijker mens van geworden, dat is fijn voor mij, maar ook voor mijn kinderen, man, familie, buren, vrienden, studenten en collegas. (Al is het inmiddels rx per week 1,5 uur geworden, ?)

Elja Daaeantwoord
14 juni 2015 om 20:27
– Antwoord aan: Aleid

Ik was al benieuwd wat de reden was van je 5 minuten. Dankjewel Aleid, voor het delen. Misschien ga ik het ook zo doen, net als bloggen: gewoon als ik de tijd heb. Als ik maar ga.

Aleid
15 juni 2015 om 12:04
– Antwoord aan: Elja Daae

precies, gewoon gaan 🙂 Maar ja, zoals je zelf ook zegt, altijd makkelijk om te zeggen dan om te doen

Paul van der Werfantwoord
12 juni 2015 om 22:36

Daar heb je met je blog een prima oplossing voor, dat het lastig is om aan het thuisfront te vertellen. Dat herken ik overigens wel. Ondanks dat we nog niet hoeven te beginnen is het tot nu toe wel gelukt om mijn blokje om vol te houden. Maar één à twee weken is nooit een probleem. De periode daarna is voor mij de reden om mee te doen.

Elja Daaeantwoord
14 juni 2015 om 20:25
– Antwoord aan: Paul van der Werf

Mijn thuisfront leest mijn blog niet!

Gek he inderdaad, die schroom.

Bij mij ook de reden!

Peter Pellenaarsantwoord
12 juni 2015 om 21:40

Hoi Elja, zoals ik al bij je reactie schreef onder mijn blogpost is het misschien helemaal niet erg om in deze beginfase te kiezen voor iets wat beter past bij de huidige omstandigheden. Als 5 minuten buiten gaan lopen moeilijk te combineren valt dan is het geen probleem om nu (tenslotte zijn we inderdaad nog niet begonnen) iets anders te kiezen (hoeft niet uit de lijst).

Het gaat om het aanleren van de methode, tenslotte. Heb je die onder de knie dan kies je een volgende verandering en heb je (want we gaan de komende weken door met dagelijkse blogposts over dit onderwerp met tips & tricks) ondertussen ook geleerd hoe je het probleem van het 5 minuten buiten willen gaan lopen kunt aanpakken.

Geef niet op! Er is altijd wel iets kleins waar je mee zou kunnen beginnen.

En ik vind het trouwens hartstikke stoer dat jij gewoon durft toe te geven dat je hiermee worstelt. In het boek van Leo wordt dat ook verscheidene malen vermeld. Men denkt dat zo’n ogenschijnlijk kleine verandering niets voorstelt, maar dan kun je afvragen waarom zo veel mensen dan toch voortijdig afhaken.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.