Mogelijkheden voor Facebook welkomstpagina’s gaan veranderen!

Facebook heeft in februari 2011 allerlei veranderingen aangekondigd voor de opmaak en mogelijkheden voor o.a. fanpagina’s. Deze wijzigingen gaan per aanstaande donderdag officieel in. Een van de wijzigingen houdt in dat je niet langer de ‘FBML’-applicatie kunt installeren. Dit is een tool waarmee je in een soort HTML onder andere welkomstpagina’s kunt maken.

Maar niet getreurd: het kan nog! Je kunt nog snel de applicatie installeren. Je blijft dan toegang houden tot de applicatie. Dit is handig met name omdat het het maken van een welkomstpagina (en nog wat andere zaken) voor mensen met een beetje HTML-kennis te doen is. Vanaf donderdag kan dit alleen nog met iFrames, een ingewikkeldere techniek.

Installeren van een FBML ‘tab’ voor je Facebook fanpagina

Het is zinvol om snel nog de FBML-applicatie te installeren (in het ergste geval gebruik je de applicatie nooit…ook geen man overboord!). Dit doe je als volgt:

Stap 1: Zoek de FBML applicatie

Ga naar de pagina van de FBML applicatie (hier) en kies voor ‘toevoegen aan mijn pagina’. Ik heb de applicatie gelijk maar even aan al mijn pagina’s toegevoegd (dus als je meerdere pagina’s beheert, snel nog even doen!). NB: er is ook een fanpagina voor de applicatie, die moet je niet hebben. Je ziet op de applicatiepagina onder de plek voor het logo staan ‘applicatie toevoegen’.

Stap 2. Bewerken

Ga naar je fanpagina en klik op ‘Pagina bewerken’.

Stap 3. Toepassingen

Ga naar ‘toepassingen.

Stap 4. Bewerken FBML toepassing

Zoek de applicatie en kies voor ‘Toepassing bewerken’.

5. Stap 5: HTML-code toevoegen

Je kunt nu de applicatie bewerken door er HTML in te zetten. Je vindt tips en links in dit artikel elders op dit blog.

Of: aan de slag met iFrames

Voor wie al over stapt naar de nieuwe wijze van applicaties maken/gebruiken, iFrames, zie dit artikel van Mari Smith voor tips.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Jeroenreply
mei 23, 2012 at 11:05 AM

Het is nog wel mogelijk om een professionele welkomstpagina te maken. Met iFrame zou ik dit echter niet doen. Digitus Marketing maakt professionele bedrijfspagina’s met welkomst- en bedankpagina voor uw bedrijf op maat! Wilt u meer weten over wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf op Facebook, klik dan op voorgaande link.

CILGA99reply
januari 09, 2012 at 08:01 PM

Ik heb hem toegevoegd aan mijn pagina alleen hij staar er niet tussen als ik hem zoek bij de apps 

http://www.facebook.com/pages/Football-results/216509841750900 

Eljareply
januari 10, 2012 at 08:01 PM
– In reply to: CILGA99

Hoi! Je moet er nog eerst iets inzetten (HTML) denk ik, voor hij zichtbaar wordt. Ik weet ook niet zeker of de app het uberhaupt nog doet nu alles over is naar iframes. Misschien andere app proberen? Zie hier voor een lijst met betaalde & gratis apps voor welkomstpagina’s en nog veel meer: https://www.facebook.com/marismith?sk=app_190322544333196

Sannereply
juni 17, 2011 at 10:06 AM

Als ik klik op ‘Naar de toepassing gaan’, dan komt m’n startpagina er op…

Eljareply
juni 20, 2011 at 07:06 PM
– In reply to: Sanne

Hoi Sanne, volgens mij kun je FBML inmiddels niet meer installeren – misschien daarom?

Facebook fanpagina: een welkomstpagina op maat maken | Elja Daae Marketingadviesreply
maart 08, 2011 at 07:03 PM

[…] NB: Per 10 maart verandert Facebook allerlei zaken aan de fanpagina’s. Je kunt dan niet meer de FBML applicatie, hieronder genoemd, installeren. Als je dit leest voor 10 maart dus nog snel even installeren! Zie uitleg in dit artikel over de wijzigingen in mogelijkheden voor welkomstpagina’s. […]

Leave a reply