Moeilijke tijden

Mijn portemonnee is gestolen van de week. In de Albert Heijn. Uit mijn tas, die aan de buggy hing, waar mijn zoontje in zat.

Ik liep achter die buggy, maar af en toe liep ik even een pad in.

Waarschijnlijk ben ik gevolgd vanaf de pinautomaat. En, bleek, dit gebeurt heel veel, in het dorp van mijn schoonmoeder, waar ik logeerde. Een heel vriendelijk, landelijk dorp. Met een nieuw winkelcentrum en een nieuwe sneltram vanuit de grote stad…..

De politie liet doorschemeren dat het heel veel gebeurt. Toevallig had een vriendin ergens gelezen dat de betreffende AH heel weinig luxe kerstproducten heeft. Omdat die gestolen worden. Ik vond het al zo tegenvallen.

Nood breekt wet, zei de agente, als antwoord op mijn vraag of de economische situatie leidt tot meer winkeldiefstal.

Dat bleek ook de reden te zijn voor de vele ‘alleen pinnen’-kassa’s.

Gisteren wilde ik geld opnemen bij de ABN met mijn paspoort – alle passen geblokkeerd vanwege de diefstal. Kan niet meer zo maar. Ze hebben geen cash meer op kantoor.

En ze houden klanten op leeftijd die pinnen nauwlettend in de gaten, omdat ook die gevolgd worden soms. Desnoods lopen ze mee naar de bus.

Woon je in Budapest, Chicago en Istanbul, gebeurt erniets, ben je in NL…

Ik vraag me zo af wat dat allemaal betekent voor middenstanders. Hoe die omgaan met zo’n ontwikkeling.

Wat moet dat moeilijk zijn.

Ps: portemonnee was binnen een uur terecht. De lieve dief (aldus de verklaring van mijn zoontjes) had die ‘terug gegeven’ (op straat gegooid). Alleen het geld miste. We denken, de jongens en ik, dat hij de fotootjes van mijn kinderen zo leuk vond dat hij wilde dat ik ze terug kreeg…. 😉

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Rianneantwoord
29 december 2012 om 18:36

Pff.. wat vervelend zeg. Gelukkig is het me nog nooit overkomen *afklopt* maar al die administratieve rompslomp lijkt me echt een ramp. Gelukkig heb je je portemonnee weer terug!

Peter Pellenaarsantwoord
29 december 2012 om 13:48

Toch mooi dat je in ieder geval je portemonnee terug hebt bij al die pech.
En wat het allemaal betekent voor de middenstanders? Vraag het eens bij de vuurwerkverkopers, die zullen een heel wat positiever verhaal geven…

Jacob Jan Voermanantwoord
29 december 2012 om 10:31

balen.

we maken geen goede beurt zo.

mooi, hoe je kinderen het zien. hoop dat ze op dat gebeid nog even niet wijzer worden. Of beter gezegd: ik hoop dat ze op dat gebied zo wijs blijven.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.