Mijn nieuwe ambitie

pancakes

Weet je wat mijn nieuwe ambitie is?

Breakfast meetings.

Het liefst natuurlijk in de VS. Of in Turkije. Of in Nederland, desnoods.

Lekker met bagels en pannekoeken of eggs benedict.

Ik was ooit met een groep mensen van KPN in New York. En daar hadden we een breakfast meeting. Mijn eerste.

Wauw.

Ik was verkocht. Breakfast meetings zijn het ultieme.

Ik maakte van de week een afspraak om te gaan borrelen met een moeder van school. Het is een superleuke vrouw, intrigerend slim, geweldige humor. We proberen al sinds de zomer een afspraak te maken. Dus toen we elkaar op straat tegenkwamen van de week zei ze: we doen het NU.

Ze maakte er in haar agenda per ongeluk 7 uur ‘sochtends van en grapte dat ik vast geen zin had in een ontbijtafspraak.

Ik ben gek op ontbijtafspraken! riep ik.

“Ja”, zei ze, dromerig, vermoedelijk denkend aan een tijd waarin ze veel breakfast meetings had, “En dan met eggs benedict…”.

Breakfast meetings zijn ultiem.

Niet alleen omdat het zo lekker is om uit ontbijten te gaan (dat doen mensen te weinig in Nederland en mis ik het meeste aan de VS en Turkije).

Maar omdat het betekent dat je tijd kostbaar is.

Ik ben een ochtendmens. Ik ben ‘sochtends het productiefst en het creatiefst.

Dat je de gelegenheid hebt om breakfast meetings te hebben betekent bovendien dat je niet in je gebruikelijke ochtendroutine zit waarin je van 07:30 tot 08:45 bezig bent om je kinderen uit bed en naar school te krijgen.

Niets ten nadele van je kinderen naar school brengen. Het is een voorrecht. Maar toch.

Een luxe, is het, breakfast meetings.

Ik wil er meer van, in 2016 en daarna.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Veerleantwoord
9 januari 2016 om 23:05

Let me know als je nog eens in NY bent, ik wil wel een breakfast meeting met jou 🙂

carelantwoord
9 januari 2016 om 10:05

zullen we dan 28 januari in Utrecht maar om 9.00 afspreken ipv 17.00?

Elja Daaeantwoord
9 januari 2016 om 16:01
– Antwoord aan: carel

Hahhahaha!! Hmmm…een hele dag #blogpraten…ik weet het niet Carel..

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.