Mijn blogadvies aan mij

Schermafbeelding 2016-07-02 om 22.53.18Het is me wat. Ik ga deze maand mogelijk een keer over de 14.000 ‘visits’* per maand heen! Sjonge. Veel he. Maar hoewel dat veel is, zeg ik er meteen bij dat iemand die zoveel blogt als ik eigenlijk meer bezoekers zou kunnen hebben.

Als ik mezelf nou blogadvies gaf

Als ik mezelf nu advies gaf, zou ik het volgende doen om dat aantal verder omhoog te krijgen:

  1. Gerichter bloggen 
    Toch wat meer op zoektermen letten. Bepalen welke zoektermen überhaupt goed zouden zijn gezien mijn doelgroep en mijn blogartikelen beter SEO-en. Ook: alle goedscorende artikelen (Google) doorlopen en optimaliseren en links naar andere artikelen toevoegen.
  2. Meer focus
    Meer zorgen voor een duidelijk kader, mogelijk gewoon door een duidelijker onderwerp.
  3. Veel en veel betere promotie
    Ik bedoel: veel meer doen om die blogartikelen onder de aandacht te brengen op verschillende kanalen. Ze meerdere keren tweeten met verschillende omschrijvingen. Op Facebook plaatsen. In mijn nieuwsbrief zetten. Op LinkedIn delen. Hustle. Lezers scoren.

Goed blogadvies, Elja.

Fijn advies ook om in de wind te slaan. 🙂

 

*Analytics zijn een lastige materie. Visits zijn de sessies die een bezoeker op je site start. Een sessie kan uit meerdere pagina’s bestaan. En een bezoeker kan meerdere sessies starten. En als je bezoeker op je site terecht komt, 30 minuten niets doet en vervolgens weer verder gaat, telt dat als een tweede sessie.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jasmienantwoord
4 juli 2016 om 21:54

Love it 😀

Elja Daaeantwoord
5 juli 2016 om 20:33
– Antwoord aan: Jasmien

:)))

Carolien Geurtsenantwoord
3 juli 2016 om 08:42

🙂
<3

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.