Lijstje voor #uurvanpuur

Anna Maria

Zo. Flinke misser gemaakt vanavond. Yay, ik.

Ik ben namelijk glad vergeten om mijn telefoon op te nemen en live columnist te zijn voor Anna-Maria. Iedere maandag tussen 18:00 en 19:00 heeft ze een eigen radioshow op Radio Aalsmeer. Live. En ik mag altijd iets vertellen. De show heet Uur van Puur.

Al sinds september 2014. Iedere week!

Ja, klopt, dat is precies tijdens etenstijd. En ja, dat is precies de avond van twitterchat #blogpraat. Maar gek genoeg gaat het altijd prima. Mijn gezin is gewend aan mijn online maandagavondgekte.

Ik was wel een beetje zoekende, na aflevering 2891, vorige week, of hoeveel dat ook is sinds september 2014, wat ik nu weer moest vertellen.

Ik moest hard nadenken en dat is altijd lastig, he.

Meestal lukt het wel om nog snel iets te verzinnen.

Maar vandaag was ik afgeleid.

Uit mijn gewone ritme.

Want terwijl ik nadacht over wat ik vanavond ging zeggen waren we onderweg van ons paasweekend naar huis, moesten er 300 tassen uit worden gezocht en uitgepakt (al hoefde ik dat niet alleen te doen, dat is waar), was het kabeltje van de TV kwijt, was er een kind ziek, moest ik helpen om de nieuwe WiiU remote aan te sluiten omdat mijn zoontje zeker wist dat hij het niet deed en zijn – briljante! – moeder op het idee kwam om de handleiding te lezen, moest er eten op tafel komen, moest er nog even een drankje worden gedronken in de zon en de wind want eindelijk weer thuis na een drukke dag inpakken, brunchen, inladen en autorijden, gingen we movie night doen met de jongens en moest ik twee (OK:3) keer huilen om ‘Hook’, etc. etc. etc.

Ach, niet alles gaat mis, er komen ook weer nieuwe dingen uit.

Uit de as herrees een nieuw concept voor mijn column. The end of an era. Sinds september 2014 hebben we al het tijdperk ‘blogtips’ gehad. En het tijdperk ‘#slimmerwordentips’.

Het derde tijdperk is aangebroken:

We gaan online dingen bekijken, reviewen en uitproberen.

Maar dan niet, zoals nu gebeurt, dat ik er over vertel en jij het hoort (mocht je luisteren, kan via de livestream van Radio Aalsmeer iedere maandag) en er misschien niets mee doet van tevoren al.

Nee nee, actieve deelname, daar gaat het om! Daar kondigen we een week van tevoren aan wat we gaan reviewen. En dan bespreken we het de maandag daarop.

Mijn vraag aan jou:

Wat is je favoriete filmpje? Het inspirerendste blog dat je kent? Je leukste iPhone-game? Je mooiste Ted talk? Je allerliefste YouTube-video? Het mooiste webinar? Je favoriete website om een half uurtje op rond te klikken? De tofste e-course?

Want als je die nu even doorgeeft, maar ik een lijstje. En dan gaan we iedere week een ding (video, game, app, tool, site) bespreken, Anna-Maria en ik.

Ik wacht met smart (en heb zelf ook al een aardig lijstje).

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
29 maart 2016 om 09:08

my fav – ik denk dat ik m niet voor het eerst als TedTalk zag, zal nog even kijken of ik die link óók vind – ik vind Sarah Kay en haar spoken poetry fantastisch
en deze, één van de eerste die ik zag, is nog steeds mijn fav

https://www.youtube.com/watch?v=0snNB1yS3IE

Elja Daaeantwoord
29 maart 2016 om 21:22
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Dankjewel! Ik ga kijken.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.