Lessons learned.

IMG_1111.JPGIk had het druk, in mijn hoofd. Heel druk. Maar ik wist eigenlijk niet waarmee.

Ik ben wel bezig met twee bedrijven/banen tegelijk, maar toch. Dat heb ik allemaal goed op een rijtje.

Het verklaarde de drukte niet, daarbinnen.

Ik had het gevoel dat ik geen overzicht had. Ik bleef maar naar mijn agenda kijken om te zien wat er op stapel stond.

Maar toen ik vanavond aan het koken was, had ik het met mijn nieuwe huisgenote (onze au pair) over de planning van de komende 4 dagen. Ik zei: misschien wil jij het opschrijven, zodat we niets vergeten?

Opeens had ik het door, de oorzaak van dat drukke gevoel.

Ik bleef maar opnoemen. Zij bleef maar schrijven. Een lange lijst van boodschappen, klusjes, chauffeuren van kinderen van hier naar daar en terug, etc.

Allemaal voor de komende vier dagen.

Ik was zelf ook verbaasd.

Als ouder van drie kinderen met een huishouden van 6 mensen ben je – als je niet oppast – continu bezig met dat huishouden. Vooral als je partner er niet is (of je er natuurlijk altijd alleen voor staat….). Is de was gedaan? Waar zijn de hockeykleren? Zijn de lunchpakketten klaar? Zijn de boodschappen besteld?

Hebben we genoeg pompoenen? Wie komt er vrijdag logeren en hoe komt hij zondag weer thuis? Wie haalt wie uit school en hoe laat? Wie rijdt er naar hockey? Wanneer is die afspraak op school met de juf? Wie heeft er ook al weer nieuwe schoenen nodig?

Hebben we alles voor ons Halloweenfeestje? Wie brengt T. naar gym? Wie brengt J. naar paardrijles? Wie brengt de kinderen morgen naar school als ik vroeg weg moet?

Wanneer maak ik een nieuwe voorraad granola? Hoe laat haal ik F. op op schiphol? Wat eten we morgen en wie kookt er? Wie heeft de auto? Hoe laat moeten we weg? Hebben we al cadeautjes voor de twee kinderfeestjes zondag? Hoe laat begint ons feestje?

Waar zijn de kostuums? Waar is de Halloweenversiering (op het allerhoogste punt van het huis waar je alleen als je op je tenen op een ladder staat bij kunt, natuurlijk. Duh.)?

Wat heb ik nodig voor de menemen die vriendin I. komt eten vrijdag? Is er geld in huis voor de pizza vrijdagavond? Wat is het adres van de gymvereniging?

Enzovoort. Etcetera. Gazomaardoor.

Ik heb altijd gedroomd van een groot gezin dus je hoort mij niet klagen over de hectiek. Maar naast twee drukke banen moet het wel allemaal voor elkaar komen. En vallen er wat ballen uit de lucht af en toe. Maar geen belangrijke, over het algemeen.

De lessen die ik telkens opnieuw moet leren:

  1. Plannen loont de moeite. Maar niet als je het in je eentje doet.
  2. Communicatie is alles.
  3. Al die actiepunten in je hoofd houden, is vragen om problemen. En stress. Opschrijven = overzicht en ruimte.
  4. Ook als je zelf alles bedenkt, hoef je niet alles zelf te doen.
  5. Communicatie is alles.

Wie weet. Op een dag ben ik mezelf de baas. 🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.