Je ziet het niet

IMG_0082.JPG

Je ziet het niet, maar ik typ deze blog post op mijn nieuwe laptop. Vette dikke mooie (maar eigenlijk dus juist heel dunne) macbook air. Met extra geheugen en zo.

Ik had eigenlijk spijt van mijn aankopen.

Zoveel geld (ook een nieuwe iphone gekocht). Was het ECHT wel nodig? Kan ik het me echt veroorloven? Wat heb ik er eigenlijk aan? Die oude apparaten doen het toch nog?

Maar eerlijk is eerlijk: toen ik gisteren een DVD afspeelde op mijn oude macbook pro duurde het minuten voor hij geladen was. En op mijn oude iphone wilde mijn Evernote geen foto’s maken van visitekaartjes (een erg handige feature van Evernote pro waarmee je een foto maakt van je visitekaartje en Evernote er meteen een contactkaartje van maakt).

Mijn zorg was dat die laptop er op een dag mee op zou houden. Op het moment dat ik hem hard nodig had. Bijvoorbeeld omdat ik een presentatie geef of bij een klant zit en hem nodig heb. Maar toch. Heb ik hem wel nodig?

Die iphone, die is wel echt vele malen beter en fijner. En groter. En je kunt er qua content maken (vooral video) gewoon veel meer mee. En aangezien ik contentmaker ben van beroep is dat toch wel belangrijk.

Nu heb ik de laptop ook in gebruik genomen.

Hij is precies hetzelfde en hij kan precies hetzelfde. Alleen SNELLER. En de kans dat hij er uiteindelijk midden in een presentatie mee ophoudt, is minimaal.

Oh ja…

Daarom heb ik hem gekocht!

Check.

Voel je het verschil, lieve lezer?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Charlotte Meindersmaantwoord
28 juli 2015 om 13:30

En hij is zoveel kleiner en lichter en zo veel fijner om mee te nemen! Dat is pas echt verschil dat je voelt 🙂

Ximaarantwoord
26 juli 2015 om 11:05

Deze letters lijken wel meer te glimmen. Maar dat kan ik natuurlijk moeilijk zien met mijn 9 jaar oude XP-laptop. 😉

Elja Daaeantwoord
26 juli 2015 om 21:51
– Antwoord aan: Ximaar

Klopt! Ze glimmen!! 🙂

Eelco Martensantwoord
25 juli 2015 om 00:13

Precies, je wilt gewoon geen risico lopen met apparaten waarvan je afhankelijk bent. Hoe oud was je oude macbook?

Elja Daaeantwoord
26 juli 2015 om 22:01
– Antwoord aan: Eelco Martens

deze zomer 5 jaar! Best mooi voor zo’n ding!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.