Je weet dat de wereld veranderd is als..

 • Je het emailadres van een van je beste vriendinnen via LinkedIn op moet zoeken omdat je het niet in je adresboek op je computer hebt staan
  [Echt waar. Ik had Wilma’s emailadres niet meer en ze heeft wel een Facebookaccount maar ik weet toevallig dat ze daar echt helemaal nooit op kijkt] [hier ook niet denk ik, maar toch: Happy Birthday, Wil!]
 • Je vrienden je nog beter via een DM op Twitter of een post op Facebook kunnen bereiken, dan via email
  [en als een vriendin dan niet op Twitter zit of op Facebook, tsja] [en ook niet zo van de email is] [tsja lastig lastig] [H., als je dit ooit leest, ik heb het over jou]
 • Je met collega’s communiceert via
  • Skype
  • Skype chat (ook als je ondertussen niet met ze aan het skype bellen bent)
  • Gmail chat
  • Email
  • DM’s op Twitter
  • Openbare tweets vanuit je eigen of je gezamenlijke bedrijfsaccount (dat ik vanuit @frankwatching met @frankjanssen aan het tweeten ben, zeg maar)
  • Facebook
  • Facebook messages
  • What’sApp
  • Yammer

[Maar niet IRL – sterker nog, dat je sommige collega’s nog maar 1 keer in het echt hebt gezien! Sanne, Lindy, ik kijk naar jullie. Of helemaal nog nooit. Renee, ik kijk naar jou.]

 • Je klanten ontmoet via online media
 • Je vrienden maakt (echte) via Twitter
 • Je een twittervriendin om raad vraagt bij het nadenken over een ingewikkelde kwestie – omdat je op Twitter altijd wel iemand kent die ergens iets over weet 🙂
 • Je je oprecht verbonden voelt met wildvreemden ( die zo maar een bericht achterlaten op je blog).

Tot zover.

Tot zover.

PS: Matigjes

Ik moest lachen om een tweet van @ellenfaxion vandaag, die niet tevreden was over haar blog en haar eigen werk ‘matig’ noemde. Lachen omdat ik weet dat wanneer Ellen een eigen artikel als ‘matig’ bestempelt, het in de ogen van de meeste mensen niet bepaald matig te noemen is. Maar ik lever nu ook iets af dat ik vrij matig vind. Ik ben moe, drukke dag gehad, echtgenoot niet in den lande dus vrij druk weekend gehad met de jongens, moet nog iets voor klant opleveren. En net veel te lang met Inge zitten bellen, veel te gezellig om even bij te praten. En toen moest ik nog bloggen. MOEST, ja. Met tot gevolg dat jullie deze onzinnige gedachten zitten te lezen. En dit helemaal niets met marketing te maken heeft [rode draad, Daae, rode draad?!]. Het moet maar. Sorry!

PS2 Nummer twee vandaag

Heb wel al mijn blog voor de 24-uursblogestafette van Khadija afgemaakt en opgestuurd, dat dan weer wel. Dus eigenlijk is dit mijn tweede blog van vandaag, hoor. Dat jullie het weten.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

De kracht van… etc. | Elja Daaeantwoord
21 april 2012 om 02:39

[…] was niet blij met deze (“Je weet dat de wereld veranderd is als…”) en ook niet met deze (Over de […]

Ingevanreesantwoord
17 april 2012 om 21:33

hahaha, heb je toch maar weer mooi voor elkaar (+ een dikke glimlach op mijn gezicht….)

Jacob Jan Voermanantwoord
17 april 2012 om 20:25

vandaag vroeg mij manager me: hoe ben je het snelst te bereiken? (ik had een sms gemist, ze wilde afspraak verzetten) ik moest bekennen dat het via DM-twitter was. 

linda kwakernaatantwoord
17 april 2012 om 12:30

haha je bent weer bezig:
je moet je moet je moet
nietes dus
wel lachen je begin stuk
eeeehh herken ik me wel in (schaam?)
OT de share buttons welke plugin is dat??
fijne dag en een dikke knuff

Jacob Jan Voermanantwoord
17 april 2012 om 07:46

tja, en wat als ik het dan toch met plezier heb gelezen.
mij een beetje beschuldigen van slechte smaak?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.