Je ding doen

Je moet gewoon je ding doen. Dat is het.

Waarom dat nou zo moeilijk is?!

Dit is de vijfde fotoworkshop die ik volg (nou ja, de 5e van Thatcher, de 6e in totaal) en het is de eerste keer dat ik

  • honderden foto’s durfde weg te gooien bij het doorkijken wat ik gemaakt had; en
  • in grote lijnen dezelfde foto’s uitkoos als ‘beste’ als docent Thatcher.

Dat komt omdat ik besloot om gewoon te denken: het maakt niet uit wat ik weggooi. Het maakt wat ik houd!

Het maakt uit wat IK mooi vind voor aan de muur.

Het maakt uit waar IK trots op ben.

Het maakt uit waar IK naar wil kijken.

Toegegeven, 5 workshops hebben me geholpen om heel goed te kijken naar de foto’s en om te gaan zien wat nou interessante foto’s zijn. Dus het is makkelijker om dat soort foto’s te maken en om dat soort foto’s te kiezen.

Maar vooral is het een kwestie van vertrouwen.

Voor het eerst dacht ik: wat vind ik eigenlijk leuk? Wat zou ik eigenlijk willen, aan foto’s? Wat zou eigenlijk passen bij al mijn favoriete foto’s?

Conclusie:

Doe gewoon je ding.

Anderen doen al hun ding.

Alleen jij kan het jouwe doen.

En het jouwe is genoeg.

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.