Inspiratie en doelen

Zag net een kort interview met Dorian van Rijsselberghe. visie op je toekomst

Ik kende hem niet, tot een paar dagen geleden. Hij maakte grote indruk op me – zijn mensen echt zo down to earth? Waar halen die sporters toch de mentale kracht vandaan om te blijven presteren? Hoe komt zo iemand zo vriendelijk en zo lekker in zijn vel?

Wat een prachtig voorbeeld, voor ons – de rest.

Nog mooier was het toen de journalist hem vandaag vroeg of hij nu dan, nu hij goud had, eindelijk zijn geheim wilde vertellen. Hoe het nou komt dat hij al zijn concurrenten achter zich liet.

“Het is heel moeilijk.”, zei Dorian. “En ook heel makkelijk: Je moet gewoon je droom achterna gaan.”

Dat is inderdaad heel moeilijk. En heel makkelijk.

Het makkelijke is dat het makkelijk is om hard te werken als je doet wat je leuk vindt.

Het moeilijke is dat je wel heel erg moet geloven in je zelf. Dat je jezelf moet verdedigen tegen mensen die niet in jou geloven. Of voornamelijk niet in zichzelf (als we eerlijk zijn) en dat dan projecteren op jou. Je niets aantrekken van de geen-kop-boven-het-maaiveld-uit mentaliteit. JEZELF ZIJN.

Jezelf zijn.

Het verhaal gaat (begreep ik) dat Dorian toen hij tien was door zijn vader aan tafel werd gezet met pen en papier om op te schrijven wat hij wilde bereiken. En dat hij het toen al wist.

Ik gun het mijn kinderen ook, zo’n lekker gevoel over jezelf, zo’n rust in jezelf. Vertrouwen in jezelf.

En mezelf. En jullie.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
8 augustus 2012 om 09:11

ik begin het door te krijgen  .. zit nu een levensles in mijn hoofd daarover…moet hem eerst nog even opnemen om te horen wat ik precies bedoel

Elja Daaeantwoord
12 augustus 2012 om 17:00
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Zo’n mooie zin, die laatste. Poezie is het.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.