In de hoek

hoek haak

Ik heb mezelf aardig in de hoek vastgezet, met dit blog. Gekke ervaring.

Terwijl ik cursisten altijd vertel dat een kader belangrijk is om het vol te houden, is mijn nieuwe kader precies de reden dat het alsmaar lastiger wordt om het vol te houden.

Het heeft ook te maken met kwantiteit (iedere dag) en tijd.

Hoe minder tijd en hoe meer focus, hoe moeilijker het wordt. Hoe meer ik nadenk over wie dit leest, hoe lastiger ik het ga vinden. Hoe zakelijker ik mezelf dwing te zijn, hoe minder leuk ik het ga vinden.

Ik zit vast in de hoek!

Lastig.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob janantwoord
28 november 2016 om 15:41

Zooo herkenbaar. Al meerdere keren in en uit geweest.
Mijn conclusie: alleen zonder die opgelegde focus werkt bloggen voor mij.
Ik blog nu alleen nog maar als het jeukt, en als het kan.
Dat laatste kan binnenkort vaker, maar niet openbaar. We gaan op school intrabloggen. Alleen voor teamleden onder elkaar. Een soort uitgebreide #slack.
We zijn een cyane organisatie aan het worden. Zie http://www.heteerstehuis.nl/nl/reinventing-organizations.

Regels en afspraken zijn niet meer wat ons bindt, maar de betekenis achter die afspraken. Verwachtingen naar elkaar uitspreken, beelden expliciet maken naar elkaar. En dat doe je met verhalen, en niet met afspraken.

Jacob janantwoord
28 november 2016 om 16:08
– Antwoord aan: Jacob jan

wacht, deze link is beter: http://www.slideshare.net/HetEersteHuis/reinventing-organizations-frederic-laloux-52385558

Elja Daae
28 november 2016 om 22:02
– Antwoord aan: Jacob jan

Wat interessant dit JJ! Het klinkt ideaal. Ik kan me voorstellen dat het werkt, als iedereen het er mee eens is en commitment heeft om het zo te doen. Heel gaaf. En gaaf ook om te bloggen – hoewel een openbaar blog ook wel zijn voordelen heeft omdat je er kennis mee kunt delen natuurlijk!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.