Ik wouikwouikwou

IMG_1597.JPGikwouikwouikwou dat ik zo’n moeder was. Zo’n moeder die:

  • niet vergeet dat haar zoontjes deze week bij zwemles met kleren aan moeten zwemmen
  • niet boos wordt als haar jongste probeert de grenzen te ontdekken en op te rekken (hij probeert alles dat hij bij zijn broertjes ziet, plus een paar scheppen er bovenop. Slimpie)
  • Geduldig is
  • Altijd ijsjes in huis heeft
  • Niet vergeet de nieuwe zwembroek van haar zoontje mee te geven naar zwemles in plaats van zijn oude
  • Continu geniet van haar grut (ik geniet wel veel. maar soms vergeet ik het even.)
  • een blije thuisblijfmoeder kon zijn. Of een blije part-time-werk moeder. (been there, tried that)
  • geen schuldgevoelens kent

Nou ja.

Als ik het zo opschrijf, valt het allemaal wel mee eigenlijk.

Tegelijkertijd ben ik natuurlijk net als andere moeders de oerleeuwin die zin heeft om de mensen die niet zien dat haar zoontje superbijzondere kanten heeft, eens even flink de waarheid te zeggen op onsubtiele wijze. En die woede omzet in constructieve maatregelen. (ik denk nog na over welke dan)

Die in slaap valt na 1 boekje over dino’s en 1 heel hoofdstuk over heksen. Er moet toch voorgelezen worden, he. Kom op. Ik heb zo mijn (lees-)normen. Maar hoe mooi is het als je zoontje het tweede hoofdstuk dan voorleest aan jou?

Die iedere avond voor het eten zorgt en zelfs de pizza meestal zelf maakt. Altijd iets met groente (of, heel soms, een appelmoesje bij wijze van ‘gezond’). Als ik niet voor ze kook en niet iets maak ‘from scratch’, voel ik me pas echt ontaard. Zowel in de VS (gezien de smerige eetgewoontes, brrr) als in Turkije (gezien de hulp in de huishouding die we in daar hadden) was dat uitzonderlijk, hoor, een moeder die iedere avond vers eten maakt. Dus. Als jij er ook zo een bent (of een vader), geeft jezelf dan eens een schouderklopje?

Ach, ik weet niet.

Modern ouderschap is moeilijk voor moeders. Ze kunnen alles en ze moeten dus ook alles en soms denk ik wel eens: gekkenwerk. Tropenjaren. Wat ben je toch aan het doen????? Ondernemen + drie kleine kinderen? Ben je niet goed bij je hoofd?

Ach.

We doen ons best, he? We doen allemaal ons best. We doen wat ons goed lijkt voor alle betrokkenen.

Het enige dat ik nog onder de knie moet krijgen is woensdagmiddag. Dat ik aan het einde van de dag nog gezellig ben, op een woensdagmiddag.

Mooi streven.

Iets met geduld, vermoed ik.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
2 juli 2015 om 11:52

Houden van ze, door dik en dun.
Dat is het enige.
Ik heb alle fouten gemaakt die je kunt bedenken en het zijn schitterende kinderen, want het enige waar ik never nooit mee op houd, en dat ik nnite verkeerd KAN doen is:
houden van ze.

Elja Daaeantwoord
2 juli 2015 om 22:17
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Mooi gezegd JJ… houden van ze doe ik met alles wat ik heb!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.