Ik geloof in magie

regenboogGisteravond zat ik een beetje op Amazon te neuzen. [alsof ik niets beters te doen had! Tsssk.] Dat was een tijd geleden, dat ik dat deed. Vandaar dat ik een hele reeks nieuwe boeken van mijn favoriete auteurs had gemist.*

Elizabeth George, die een nieuwe Inspector Lynley op stapel heeft staan [*preorder*] maar ook een andere nieuwe driedelige serie *Buy & send to Kindle with one click*

Show me the bookcase & I’ll give you the woman, is het gezegde toch?

Mijn favoriete serie over de slimme politie-inspecteur in Canada, van Louise Penny, heeft ook een nieuwe in de maak [*preorder*]. Plus, ik ontdekte een nieuw deel van de veredelde pulpfictie over coderende heksen & de liefde op Witch Central. [don’t ask! Een techneutenmeisjesdroom]. En dan heb ik Robin Hobb nog niet eens gecheckt, waarvan *iemand* (Manon! Ik kijk naar jou!) mij vertelde dat ik zo’n beetje een hele SERIE gemist had.

Als ik nu ook nog tijd had om het allemaal in alle rust te lezen, anders dan tussen 22:00 en 02:00 zoals afgelopen nacht, zou de wereld bijna perfect zijn. Een moeder, echtgenote en zelfstandig ondernemer kan dromen.

Maar goed, mijn punt is dit: weet je wat die boeken gemeen hebben?

Magie.

Is het niet letterlijk, dan is het figuurlijk: de magische intuïtie van slimme hoofdpersonen die durven te vertrouwen op hun gevoel en hun kennis van mensen.

Ik zei toch al: magie!

Ik houd van magie. Niet voor niets heb ik Lord of the rings ontelbare keren gelezen en gezien (dat zien dat komt omdat mijn echtgenoot ‘geen lezer is’ en gelukkig wel verliefd op de films. Gezelezen en gekeken werden ze ontelbre malen!)

Ach, weet je: magie is overal.

We zijn allemaal tovenaarsleerlingen.

Er zit magie in je intuïtie. Je gevoel. Je dromen. Je cellen en hoe ze zich delen. Regenbogen.

Nieuw leven. Seizoenen. Wat je begrijpt van anderen en zij van jou. Ook: wat je niet begrijpt.

Nieuw leven, oud leven, wijsheden. Blaadjes aan de bomen, evolutie, geschiedenis, verhalenvertellers.

Alles is magie.

Misschien zouden we er meer onderzoek naar moeten doen, die magie die het mogelijk maakt dat we dingen weten zonder ze te kennen, dromen zonder ze te zien, maken zonder iets te doen?

Of misschien moeten we het laten voor wat het is:

Magisch.

 

* wat ik niet gemist heb, en hoe kan het ook, is het nieuwe boek van Kirsten Jassies: In beeld met Instagram. Vandaag in de boekhandel, nu al op mijn bureau! Booooooordevol Instagramtips. We heart Instagram… Je vindt het o.a. op bol.com. En dat is geen aff. link hoor. Gewoon een terechte verwijzing naar een mooi nieuw boek.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.