Ik ben zo’n moeder

cupcakesyodaIk ben zo’n moeder.

Zo’n moeder die zich altijd veel te druk maakt om haar kinderen. Die heilig in ze gelooft maar ze niet onder druk wil zetten. Niet die irritant kritische ouder wil zijn richting de school maar toch weer even een emailtje stuurt als ze zich ergens zorgen over maakt. Het beste wil voor haar kinderen maar dan vooral in de zin van wat hen gelukkig maakt + gezond, veilig en met een dak boven hun hoofd.

Zo’n moeder die intens geniet van haar kinderen en de kleine dingen (een tekening, een verhaal, een eerste rondje fietsen, een blij gezicht, een schaterlach, een gekke mop, een geconcentreerd gezichtje, een stoeipartij) maar niet altijd.

Ik ben namelijk zo’n moeder die haar kinderen soms achter het behang zou willen plakken. Met liefde, dat wel.

Ik ben zo’n moeder die lange tijd de ochtend routine zo stressvol vond dat ze er niet van kon genieten. En die toen bedacht dat het allemaal voorbij is voor je het weet. En toen besloot de iphone pas aan te zetten nadat de kinderen naar school zijn en verder te focussen op het ochtendritueel van opstaan, aankleden, ontbijten, naar de bus lopen. Omdat dat een voorrecht is.

Ik ben zo’n moeder die regelmatig haar stem ‘verheft’. Ja, dat ben ik. Ik ben nog aan het leren om tot tien te tellen. Vooral als ik ‘even achter de computer’ zit om nog ‘even te werken’. En zo’n moeder die dat dus gaat proberen niet meer te doen!

magicwandIk ben zo’n moeder die braaf ‘endangered animals themed cup cakes’ maakt. En Yoda cup cakes. En monster cup cakes. Etc. Maar ook zo’n moeder die vergeet om het huiswerk te checken, vergeet om de briefjes voor de field trip in te leveren en op het nippertje verschijnt op de zoveelste schoolactiviteit. Vergeet de lege waterfles mee naar school te geven voor het knutselproject en het geld voor de bus vergeet en vergeet de inside shoes mee te geven.

Ik ben zo’n moeder die iedere dag haar zoontjes kust voordat ze naar bed gaat. En zo’n moeder die iedere dag tegen hun vader zegt: wat zijn ze toch lief/leuk/knap/slim/schattig. Iedere dag! Als ruim 7 jaar lang.

Ik ben zo’n moeder die heel veel fout doet. En heel veel goed.

Ik ben een hele gewone moeder zoals er over de hele wereld zoveel zijn. Die de dagen dat haar kinderen in haar leven kwamen beschouwt als de mooiste dagen van haar leven en weet dat die nooit meer overtroffen zullen worden en dat helemaal niet erg vindt.

Fijne moederdag gewenst! Voor alle moeders/oma’s/tantes/honden- en kattenmoeders/en alle vrouwen die onvoorwaardelijk veel van iemand of iets houden.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Petra Wiebengareply
mei 16, 2013 at 10:05 PM

Wat heerlijk herkenbaar. Ik ben ook zó’n moeder 😉

lindakwakernaatreply
mei 13, 2013 at 03:05 PM

Tja , ik ben ook zo’n *loeder*-moeder ;),
En nu moet ik me volgens Bussemakers ook nog schuldig voeln 🙁

Marthareply
mei 12, 2013 at 09:05 PM

Gewoon een leuke, niet perfecte moeder dus 😀

Jacob Jan Voermanreply
mei 12, 2013 at 09:05 PM

wat een heerlijke moeder

Aleid Brouwerreply
mei 12, 2013 at 08:05 PM

fijn te horen dat er nog meer van dat soort moeders zijn 🙂 FIjne moederdag!

Elja Daaereply
mei 12, 2013 at 08:05 PM
– In reply to: Aleid Brouwer

Jij ook Aleid!!! 🙂

Peter Pellenaarsreply
mei 12, 2013 at 08:05 PM

Achter het belang… Met de l van liefde 😉

Elja Daaereply
mei 12, 2013 at 08:05 PM
– In reply to: Peter Pellenaars

Hihihi! Aangepast!

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.