iederedagbloggen.com

Ik ben een beetje aan het denken over de inhoud van iederedagbloggen.com. Ik heb al wel een idee van wat ik wil: een steun voor iedereen die iedere dag (of regelmatig) wil bloggen. Dus ook een ontmoetingspunt. En ook een plek waar je ‘soortgenoten’ kunt vinden, want de vraag om een lijst van andere dagelijkse bloggers zie ik vrijwel iedere dag voorbij komen.

Ik zie zo voor me:

  • Tips & Tricks
  • Artikelen
  • Blogideeën voor wie even geen inspiratie heeft
  • Het zou mooi zijn als we een prompt kunnen bieden voor de liefhebber: een dagelijkse of wekelijkse email die je motiveert en inspireert. Een beetje zoals idonethis dat dagelijks doet.
  • Een blogroll zodat je 1) anderen kunt vinden die hetzelfde doen en 2) backlinks kunt opbouwen naar je blog. Misschien zelfs met een hele simpele RSS-feed die van al die bloggers de laatste artikelen weergeeft? En misschien zelfs met de mogelijkheid om op categorie te zoeken, en wanneer iemand begonnen is?
  • Soort felicitatierondes of motiveringsiets… in de trant van ‘Hoera! Elja blogt vandaag precies xxx maanden!’.

Zoiets dus….wat denken jullie? Wat zou jullie helpen als dagelijkse bloggers? Of als minder-dan-dagelijkse bloggers helpen om wat meer te gaan bloggen? Of uberhaupt te gaan bloggen?

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

11 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
11 februari 2012 om 16:27

dit soort ideeen die je nu al geeft werken voor mij erg goed. Het wat meer communitee achtige zo als het (in ieder geval voor mij) de laaste weken ontstaan is in combinatie met blogpraat en regelmatige uitwisseling van comments op elkaars blog, vind ik allemaal erg stimulerend werken en ik kan  me voorstellen dat dat ook voor beginnende bloggers zo is. Zeker met de tips .trucs idea – en de rss feed van laatste posts vind ik helemaal brilliant. – voor iedereen.

Ook een plekje voor oproepjes zoals nu op twitter al af en toe langskomt, een speciale durf te vragen over bloggen. Ik durf bijvooobeeld mijn WP .com niet over te zetten naar .org en op eigen domein. Ik weet wel dat ik t kan maar ben doodsbang iets kwijt te raken, dus zou het dolgraag doen met iemand naast me die daar zijn/haaomdraait… etc etc.

En om het bloggen te stimuleren kan het volgens mij heel leuk werken korte wedstrijd-achtige formats te verzinnen… niet persé met een winnaar, ik kan niet op het juiste woord komen, maar met deadlines die het schrijven stimuleren en een onderwerp of situatie. Zelfs ook voor mensen die juist met fictie aan de gang willen, iets dat voor mij persoonlijk twee verschillende dingen zijn #verhalenvertellen en #bloggen…  Maar kan evt best onder één paraplu (of aan één kapstok ;-)))

Anoniemantwoord
9 februari 2012 om 10:36

heeft peter niet zo’n handige plugin?
waaemee je de naam en laaste blog ziet?
Vind het een leuk idee Elja

Raymon Schouwenaarantwoord
28 januari 2012 om 19:42

Mag ik ook op de lijst? http://www.raymonschouwenaar.nl Ik ga binnenkort wordpress instaleren en template bouwen daarom zit ik nu nog op tumblr!

Eljaantwoord
29 januari 2012 om 04:54
– Antwoord aan: Raymon Schouwenaar

Leuk! Ik zet je erbij (op iederedagbloggen.com en op de lijst op Twitter)!

Hannieantwoord
27 januari 2012 om 16:00

Dit ken je misschien? http://dailypost.wordpress.com/

Robert Keizerantwoord
25 januari 2012 om 22:22

Zoals ik het voor me zie zou het toch het meest op een soort magazine moeten lijken met de nadruk op de gecreëerde content. Zoiets zei ik ook al op twitter, geloof ik. Dat zou dus idd neer komen op een heul slimme RSS-feed, een beetje zoals die iPad-app (naam even kwijt) en sinds kort ook een Google-dingetje doen. Maar dan niet de hele blogs, alleen het intro oid. Wie weet zijn daar wel plugins voor?
En verder is het wel leuk als iedereen die meedoet bij toerbeurt (wekelijks) een stukje exclusief op iederedagbloggen.com schrijft?Ook kan je (hoe langer hoe meer) wel wat doen met de ‘oude’ blogs die intussen geschreven zijn. Er af en toe eens eentje uitlichten.En misschien per week/maand iets als een rode draad, waar wij dan met zijn allen iig één keer over bloggen. Soort #wot, maar dan anders, zeg maar.

Rianneantwoord
25 januari 2012 om 19:16

Een lijstje waar iedereen die meedoet instaat is misschien wel handig. Ik vroeg er laatst toevallig ook om 🙂 haha 

Jacob Jan Voermanantwoord
25 januari 2012 om 13:18

wat mij helpt is mijn medebloggers.
Niet alleen wat betreft ideeën, maar ook qua gevoel, gedachte, en doen.
Dus hoe makkelijker ik die kan vinden, hoe beter.
kruisbestuiven.

PS , mag ik mee doen? ook al weet ik zeker dat ik niet iedere dag zal bloggen? vakanties kampeer ik zonder stroom en wifi. en ik ga niet vooruit schrijven. En soms is een internetloze dag of weekdn ook heilzaam.
vooruitschrijven doe ik niet aan. dat is niet iedere dag bloggen.

Elja Daaeantwoord
25 januari 2012 om 17:30
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Volgens mij zijn we niet van de regels bij #iederedagbloggen toch?? En: JA! Graag 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.