Ideetje voor een nicheblog

dollarsEen van mijn favoriete blogs is deze: getrichslowly.org. Iedere keer dat mensen me vragen of er geld valt te verdienen met een blog en of er nog wel niches zijn (in Nederland) denk ik aan dat blog en denk ik: ja dus.

Als ik het zou moeten omschrijven zou ik zeggen dat getrichslowly gaat over slim omgaan met geld, maar op een nuchtere manier en met humor en transparantie. Slim omgaan met alle commercie die op ons afkomt. Integriteit ook. De maatschappij. Het leven!

De oprichter begon ooit te bloggen omdat hij in de schulden zat en wilde proberen om er uit te komen. Hij ging minimalistischer leven, hij ging zich verdiepen in financiële producten en diensten, pensioenen en verzekeringen en credit cards. In geld besparen. Hoe je goedkoper kunt leven.

En hij zette alles op zijn blog.

En meer mensen gingen bloggen. Altijd in de zelfde trant, met dezelfde insteek: nuchter, minimalistisch, transparant en eerlijk over hun leven. En in eerste instantie over: geld.

Get rich slowly. Een on-Amerikaanse insteek.

Als je, zoals ik, een beetje een blog nerd bent ga je even in het archief kijken en een beetje lezen hoe het zich nou allemaal ontwikkeld heeft. Heel mooi blogarchief, dat getrichslowly.

De eerste keer dat ik getrichslowly las, was het een artikel van diezelfde oprichter, JD. Hij vertelde hoe hij en zijn vrouw hun scheiding geregeld hadden. Financieel, qua inboedel, woonsituatie, afspraken.

?!?!!! dacht ik…he???!!! Veel van zijn artikelen beginnen zo: “veel van jullie hebben me gevraagd hoe het nou is met … Het zit zo:…”. En dat vertelt hij hoe hij dingen aanpakt.

Zijn blog is uiteindelijk verkocht. En hij is van zijn schulden afgekomen. En hij verdient zijn geld met wat hij leuk vindt om te doen. En hij schrijft een boek.

Alles is mogelijk, met een blog.

Dit is geen standaard make money blog vol geschreeuw. Het is minimalistisch, oprecht, inhoudelijk, persoonlijk, nuchter. Ieder artikel krijgt enorm veel comments. Het gaat over Kerstmis zonder budget. Je huis verliezen of juist slim een droomhuis kopen. Sparen en be-sparen. Uit de schulden komen. Het is altijd openhartig. Als lezer mag je jouw eigen verhaal ook delen.

Ondertussen wordt er natuurlijk gewoon geld verdiend. Financiële blogs zijn een aantrekkelijke, lucratieve niche. Er is zelfs een conferentie die zich richt op enkel financiële bloggers. Dat las ik in dit artikel, waar trouwens ook een erg mooi voorbeeld in staat van hoe je ook geld kunt verdienen.

Je ziet natuurlijk wel blog niches in Nederland als boekenniches of beauty niches. Maar er is zoveel meer. Simpeler leven, je financiën in orde krijgen, milieubewust leven, daar is een markt voor. En dan bedoel ik niet A) van die blogs van grote uitgevers met van die onzin-content. En ook niet B) van die ‘blogs’ die niet anders zijn dan geherkauwde content van anderen. En ook niet C) van die blogs die alleen maar SEO-waardige content die niet leuk is en niet waardevol.

Nee.

Ik wil (en wij willen!) van die getrichslowly blogs. In het Nederlands.

Grijp die niche, alsjeblieft!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Henk-Jan Winkeldermaatantwoord
8 november 2013 om 20:41

Oh yes! Thanks.

Elja Daaeantwoord
10 november 2013 om 11:51
– Antwoord aan: Henk-Jan Winkeldermaat

🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.