I Am sterdam

IMG_0287.JPG

Omdat Anna-Maria zo aardig was om een mail van het Rijksmuseum aan me door te sturen, reageerde ik als een van de eerste op een oproep van de Teekenschool van het Rijksmuseum  om een nieuwe workshop voor families te testen. En mocht ik vandaag met mijn jongens, schoonzus en nichtje proefkonijn zijn.

Zodoende gingen we met zijn zessen een dagje naar Amsterdam.

Het bijzondere aan de workshops van het Rijksmuseum vind ik dat ze educatief zijn én leuk. Creatief en leerzaam. Gaaf hoe ze zelf kunst maken combineren met de collectie van het Rijksmuseum, dat ze verband leggen tussen het een en het ander. Het doel is echt om je iets bij te brengen over kunst of de achtergrond van kunst. Maar ook om je je creativiteit te laten gebruiken. En als het meezit, je iets te leren dat je kunt blijven toepassen.

Zo leerde ik vandaag bijvoorbeeld dat stillevens geschilderd werden in opdracht en als doel hadden om te laten zien hoe succesvol de opdrachtgever was? En dat de schilder graag wilde laten zien hoe goed hij was in de techniek? En hoe belangrijk licht is?

We leerden over kleur, compositie en symboliek. En we mochten aan het einde zelf een stilleven samenstellen en met dat stilleven op de foto.

Na afloop een picknick op het Museumplein…na het rondrennen op de skateboardbaan…met op het achtergrond ‘het kasteel’..

Goede manier om de woensdag te besteden!

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Zo simpel is dan gelukantwoord
20 augustus 2015 om 19:51

Dat klinkt als een hele fijne woensdag, top!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.