Hustle of hossel

hosselen hustle

Ik lees bovenstaand boek: Ga hosselen (aff). Het is uitgegeven door Haystack, de uitgever waar ook mijn eigen boeken zijn verschenen.

Ik kreeg het in mijn handen geduwd als cadeautje. Waar ik heel blij mee was (altijd leuk, cadeautjes!). Maar ik was een beetje cynisch. Want ik dacht: pfff. Hustle! Kennen we.

En het klopt: hustle en hossel is ongeveer het zelfde. Als je ‘hustle‘ kent omdat Gary Vaynerchuk het er altijd over heeft, zul je overeenkomsten zien. Sterker nog, het voorbeeld waar Gary het veel over heeft, geld verdienen door dingen op marktplaats te zetten, zou zo uit dit boek kunnen komen.

‘Ga hosselen’ gaat over het bij elkaar scharrelen van je inkomen.

Het is het tegenovergestelde van focus en van loondienst. Het is zoeken naar manieren om geld te verdienen en geloven dat alle kleine beetjes helpen.

Het sluit precies aan bij een gesprek dat ik laatst had met vrienden. Ze hebben een boerderij, maar de oogst levert niet voldoende op. Dus organiseren ze andere dingen: kookdemonstraties, meewerkvakanties, fietstours, culinaire avonden en nog veel meer. Ze verbouwen hun eigen groenten en hebben hun eigen kippen, dus ze geven weinig geld uit aan boodschappen.

Het schijnt dat zo’n hosselmentaliteit typisch is voor boeren.

In het verleden (1994) werd dan ook wel gesproken over het boerderijmodel. Omdat juist boeren vaak goed waren in het hosselen. In de periode dat er toeristen in de buurt waren, deden ze andere dingen dan als ze druk waren met de oogst of op het land. Ze hadden kroegen aan huis, verhuurden fietsen, of werkten bij anderen op het land.

Hosselen is een uitkomst voor heel veel mensen, denk ik.

Als je bereid bent om de handen uit de mouwen te steken (dat kan ook betekenen: van achter de computer of vanuit de moestuin) én je bent op zoek naar inkomen, gaat dit boek je helpen. Je vindt tientallen zo niet honderden ideeën en voorbeelden van dingen die je kunt doen om (extra) geld te verdienen.

Jeanine draagt heel veel verschillende manieren aan om je geld te verdienen en te gaan hosselen. Er zit eigenlijk voor iedereen wel iets bij!

Ze interviewt bovendien een heleboel mensen die hun geld verdienen door allerlei verschillende dingen te doen en lekker te hosselen. Ze laat je zien waar kansen liggen, gezien de economische en maatschappelijke trends. En ze helpt je om een solide plan te maken, als je dat wilt.

Het is een positief en motiverend boek.

Ga hosselen.

Aanrader!

Je kunt het boek bestellen via managementboek.nl of bestellen via bol.com. (affiliate links! want: hosselen!)

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.