Hoe blij ik ben met die camera

vlogcamera canon 80DIk heb een nieuwe camera. Een spiegelreflex waarmee je ook kunt filmen. En ik ben er echt zo onbeschrijflijk blij mee.

Foto is ook geweldig natuurlijk. Mijn oude DSLR, daar ben ik ook blij mee. Hij geeft een ander, minder scherp beeld dan de nieuwe maar ik blijf hem lekker gebruiken denk ik.

Maar mijn nieuwe kan video maken. En daar ging het me om.

Als je video maakt is het opeens allemaal anders. Opeens kun je beelden vastleggen die je zelf ziet, maar dan met beweging. Hoe mooi de wereld is als de zon door de bladeren boven je hoofd schijnt. Hoe schattig je kinderen zitten te spelen. Hoe lekker koffie er uit ziet als het uit het apparaat komt.

Al die dingen die visueel zijn maar beter gedeeld kunnen worden als je ze met video vastlegt.

Mocht je het je afvragen, ik heb geïnvesteerd in de hele dure Canon 80D met een 18-55 mm lens. Vraag me niet wat dat laatste betekent – het is gewoon een simpele lens waarmee je mooi kunt filmen en een klein beetje zoomen. 1129, kostten ze met zijn tweetjes.

Waar het op neer komt is dat alles er mooi uit ziet, op de automatische instelling, ook al kun je er niets van.

Perfect.

Blij.

PS wat niet zo handig is, is dat hij groot is. Dus als je hem omdraait om zelf tegen de camera te praten, gaat dat niet zo makkelijk. Hij neemt een te groot gedeelte van mijn niet al te lange armen in, dus ik ben én dicht bij de camera én het houdt niet handig vast. Kun je vast oplossen met een zware selfie-stick maar ik zeg het maar even. Als je veel tegen de camera wilt praten en je wilt dat doen terwijl je onderweg bent of loopt, heb je echt een veel kleinere,  compacte videocamera nodig. Echt goede, zoals de Sony Cybershot, kosten ongeveer net zo veel als mijn spiegelreflex maar er zijn vast ook andere opties.

PS 2 Als je zo’n camera koopt, vergeet dan niet er een beschermlens bij te kopen (UV lens), die is ook handig mocht je een keer ergens tegen aan stoten. En de camera wordt niet met memory card geleverd, dus die moet je er bij kopen. Alle webwinkels die ik heb bekeken bieden pakketten met accessoires waarop je korting krijgt.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Zo simpel is dan gelukreply
september 04, 2017 at 06:09 PM

Helemaal leuk dat je zo blij bent met je nieuwe camera!

Elja Daaereply
september 06, 2017 at 05:09 PM
– In reply to: Zo simpel is dan geluk

Ja he? Ik ben blij dat het me zo blij maakt. Het is zo’n enorme investering!

Jonareply
september 04, 2017 at 04:09 PM

Hoi Elja,

Wat fijn dat je zo bij bent met je nieuwe camera!

Kijk uit naar een nieuwe video/vlog van je met de nieuwe camera. Kan ik ook meteen zien hoe goed ‘ie’ is vergeleken met de vorige!

Elja Daaereply
september 06, 2017 at 05:09 PM
– In reply to: Jona

Heb je hem gezien, gisteren? Kun je mooi zien hoe het beeld is vergeleken met die oude vlogs die met mijn iPhone zijn gemaakt! Op YouTube, elja daae.

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.