Het was toch net nog augustus?

Terwijl ik dit schrijf, is het buiten donker. En dat al om 17:30. Verwarming is aan. De wind waait hard. Ik kan de bomen voor het huis horen ruisen. (makkers staakt u wild geraas)

Ik denk al weer over de decemberplanning. Sinterklaas?? Kerstmis?? Wie is waar met wie?

Overmorgen is het Thanksgiving. Geheel on-veganistisch en ook on-vegetarisch hebben we een biologische kalkoen besteld. Want sinds we in de VS gewoond hebben, hebben we dat feestje in de agenda staan. Te mooi excuus voor een diner en een moment van bezinning. Onze Amerikaanse huisgenoot en ik gaan dit keer voor een ‘smores pie. Deze. Omdat het KAN (waarom zou je anders Thanksgiving vieren?).

Ik heb drie keer gezondigd bij de inkopen, nog voor dat het diner is begonnen: de kalkoen (awww), de gelatine (blehhh) en ‘light corn syrup’. Vooral dat laatste zal me nog lang dwars zitten, denk ik. Toen F. dát op het aanrecht zag staan dacht hij echt dat ik gek was geworden.

Luister: het is koud buiten en nat en guur. En ik heb iets nodig om dat te vergeten. Want ik mis de zomer eventjes.

Het was echt nét nog augustus, hoor. Ik weet het zeker!

Dan ga ik nu maar even de kaarsjes aansteken. Da’s dan wel weer leuk van de winter, al dat kaarslicht …

 

PS Zowel de titel als het onderwerp heb ik verzonnen omdat ik zo graag een mooie zomerse foto wilde gebruiken vandaag. Dus. Alsjeblieft. Graag gedaan. 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.