Het moet insta-anders

Vandaag besloot ik dat het anders moet met mijn Instagramaccount.

Overzichtelijker, uniformer, serieuzer. Voor iemand die al zo lang fotografeert, zou het leuk zijn om er wat meer mee te doen. Te doen wat ik zelf leuk vind bij andere fotografen: een mooie feed. In plaats van een Facebookvervanging.

Ik heb een idee en een boel foto’s… we zullen zien!

instagram.com/eljakdaae 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

9 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Aukjereply
oktober 05, 2017 at 11:10 AM

Met de app Unum kun je je grid ‘ontwerpen’ en ook alvast je posts klaarzetten (volgens mij moet je ze nog wel zelf posten). Vond het zelf wel tof eruit zien en makkelijk werken. Ik reageer trouwens nóóit hier maar ik lees met veel plezier je blog, wat ben je oprecht en jezelf en wat is dat een verademing 😉 Thanks daarvoor!

Elja Daaereply
oktober 06, 2017 at 11:10 PM
– In reply to: Aukje

Oh jeetje Aukje DANKJEWEL! Ik ben in ieder geval blij met je ene, unieke, comment :))) JIJ BEDANKT!

Ik ga Unum even proberen. Ik hoorde gisteren tijdens een training (ook als je zelf de trainer bent leer je nog eens iets!) dat voor andere mensen dat Later wel lijkt te werken. Maar net als ik vonden ze het onhandig dat je de foto’s niet kunt bewerken in de app en dat je niets met opmaak kunt doen. Wat is je insta?

Robertreply
oktober 03, 2017 at 12:10 PM

Ik zie dat je je grid nu mooi aan het opbouwen bent met series van 3. Misschien goed om te weten dat Instagram – nooit te beroerd om gebruikers te irriteren – bezig is te schakelen naar rijtjes van 4…
https://www.theringer.com/tech/2017/9/18/16323274/what-instagram-change-means-for-users

Elja Daaereply
oktober 04, 2017 at 11:10 PM
– In reply to: Robert

Wauw. Ik heb het toevallig bij een account gezien vandaag. Althans, het viel me op dat hun grid niet meer klopte. Wat irritant zeg. Dan moeten we maar naar de vier he? In principe heb je het zo weer opgebouwd natuurlijk. 🙂 Hoe doe jij dat?

Robert
oktober 05, 2017 at 11:10 AM
– In reply to: Elja Daae

Ik heb juist recent een “feed reset” gedaan. Was niet meer zo blij met mijn foto’s/stijl van de laatste tijd. Dus vers gestart – https://www.instagram.com/robert.kruyskamp – in een wat andere richting. En bij die herstart ben ik ook gestopt met de series van 3. Bij anderen vind ik het vaak mooi in de grid, maar voor mezelf voelde het toch te veel als een keurslijf. Ik houd nu alleen een beetje in de gaten of foto’s enigszins op elkaar aansluiten.

Elja Daae
oktober 06, 2017 at 11:10 PM
– In reply to: Robert

Jeetje wat een mooie foto’s Robert! Die series zijn wel een keurslijf inderdaad, begin ik te ontdekken. Maar ik haal er wel heel veel voldoening uit dat het nu allemaal mooi is en dat er een systeem in zit. Voor de likes maakt het nog niet echt uit geloof ik maar net als op dit blog doe ik het gewoon lekker omdat ik het zelf leuk vind!
PS Heb je alle vorige foto’s handmatig een voor een verwijderd?? Of een nieuw account begonnen?

Robert
oktober 07, 2017 at 12:10 PM
– In reply to: Elja Daae

Eén voor één verwijderd. Maar dat was niet zo’n klus, omdat ik sowieso de feed regelmatig opkuis. IG is voor mij meer een weergave van een lopend project qua onderwerp/stijl/camera etc. Indien voor mijn gevoel afgerond, start ik weer fris, De “beste” oudere foto’s staan toch op mijn website.
Overigens is dit wel mijn tweede account. Mijn oorspronkelijke account – met aanzienlijk meer volgers, helaas – bleek vorig jaar na een periode van non-activiteit op wonderlijke wijze onvindbaar/onbereikbaar.

Elja Daae
oktober 08, 2017 at 09:10 PM
– In reply to: Robert

Oe zonde van die eerste account. Grappig dat je het zo ziet, als project – inspirerend ook. Ik vond het (ook) heerlijk om er zoveel uit te gooien en de hele feed te editen. Weet niet waarom ik dat niet eerder gedaan heb. Het ziet er veel mooier uit en ik heb er daarom ook meer lol in. Dat Facebookachtige kiekjesgebeuren vind ik eigenlijk niet leuk. Dus dat stop ik, als ik mezelf niet inhouden, in de stories.

Petrareply
oktober 02, 2017 at 05:10 PM

Ik ben benieuwd, laat maar zien 😉

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.