Het geheim van olympisch goud is: plezier hebben, en de uitdaging

 Vandaag verhaal gehoord van Nicolien Sauerbreij, de Olympisch kampioene snowboarden. Ik was op een congres van Tata Steel waar ze sprak.Het was heel indrukwekkend. Ze is heel puur en naturel en sympathiek. Ze vertelde over haar reis naar de top.

Je vraagt je wel eens af wat topsporters motiveert, toch? Ik wel. Ik ben wel een doorzetter (Mavo. Havo. VWO. Dat soort dingen.) maar geen fysieke. Geen topsportersmentaliteit.

Ik bewonder topsporters. Ik ken er een en ik vind het fascinerend om te begrijpen hoe haar hoofd werkt. Hoe anders ze denkt dan ik.

Nicoliene vertelde dat ze het volhield door te focussen op hoe leuk ze het vond. Snowboarden en vooral: beter worden.

Bij tegenslagen vroeg ze zich af hoe leuk ze het vond en het antwoord was: heel leuk. Zo leuk dat ze er 6 dagen trainen van de 7, 8 maanden reizen van de twaalf, kritische pers en gedoe met sportbonden voor over had.

Als je iets heel, heel leuk vindt, wil je er altijd beter in worden. Ik zag vandaag een quote van de topvrouw van Yahoo die een leven lang leert en ik had een twittergesprek over hoe goede kunstenaars ook verbetering nastreven.

Lol hebben in iets daagt uit?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Zosimpelisdangelukantwoord
23 mei 2015 om 17:34

Het is in ieder geval heel erg lastig om ergens goed in te worden waar je totaal geen plezier in hebt, denk ik! Toch denk ik wel dat in het geval van topsport je ook wel talent nodig hebt om goed te worden. Aan de andere kant, als je geen talent hebt gaat de lol er misschien ook sneller vanaf. Hmm, nu ik er zo over nadenk is het inderdaad wel belangrijk dat je ergens lol in hebt om er verder mee te komen.

Elja Daaeantwoord
26 mei 2015 om 21:21
– Antwoord aan: Zosimpelisdangeluk

Ja je zult met talent toch wel echt een voorsprong hebben, lijkt me. Misschien vind je het ook leuker als je talent hebt??

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.