Het echte leven is een beetje een schok

passende sleutelsIk zat net in de bus naar huis. En ik was even in de war.

Ik heb vandaag 5 uur in de bus en de trein gezeten dus tsja, ik was moe en vaag.

We reden mijn nieuwe woonplaats in, ik keek om me heen en opeens realiseerde ik me: oh ja. Hier woon ik. For ever and ever.

De minuten daarvoor had ik kennelijk het gevoel dat ik maar even op bezoek ging.

Het gaf een gevoel van rust en een gevoel van paniek tegelijkertijd (yay, ons eigen huis! Oh jee…is dit het nu?).

Zo voelt het de hele tijd eigenlijk, als je terugkomt uit het buitenland. Het echte leven is een beetje een schok. Een aaneenschakeling van schokjes.

Je leest de krant, het gaat over de SuperBowl (de finale van het American Football seizoen in de VS) en er staat zoiets als ‘Het is zelfs voor Europeanen wel indrukwekkend’. En je denkt: als je dat schrijft, heb je werkelijk geen idee wat de Superbowl betekent, in de VS. Ondertussen denk je weemoedig terug aan je tijd daar. En aan de Superbowl kijken met vrienden.

Iedere dag vraagt iemand je: hoe is het nou om terug te zijn? Beetje gesetteld? En dan weet je het antwoord niet.

Je stapt in de verkeerde trein omdat je telefoon net is uitgevallen en je niet helder voor ogen hebt hoe het zit met de verbinding tussen Hilversum en Leiden of Den Haag.

Je weet niet wat die toeslagzuil betekent voor de trein naar Rotterdam, of het woordje ‘Intercity Direct’ (of wat er dan ook stond).

Je begrijpt niet dat de gemeente niet heeft gestrooid op de straten en fietspaden, de fitnessschool niet op de parkeerplaats en de school niet op het schoolplein, als het spiegelglad is sochtends vroeg. Want dan denk je aan Chicago waar een meter sneeuw na een dag was opgeruimd en de shopping malls en scholen de eersten waren die hun terrein begaanbaar maakten.

Ook al ben je nog zo blij dat je terug bent: het echte leven is een beetje een schok.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
4 februari 2015 om 11:23

kus

Elja Daaeantwoord
5 februari 2015 om 19:41
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Ja zo!! 🙂

Aleidantwoord
3 februari 2015 om 21:59

Weet je, dat heb ik ook wel eens, gewoon in het huis waar ik nu al 8 jaar woon, en dan ie wee ijk en die school waar ik nu al 3 jaar lang kinderen breng…. is dit het nou, is dit mijn leven? Soms in dankbaarheid, soms in weemoed en ook wel eens bijna hysterisch neeeeeeeeeee! Soms is de tijd in je hoofd even anders dan IRL…. volgens mij hoef je niet eens uit het buitenland te komen. In mijn geval vanuit een DINKY flat in de binnenstad naar een doorzin gezinswoning in een buitenwijk….

Elja Daaeantwoord
5 februari 2015 om 19:41
– Antwoord aan: Aleid

Goed om te weten. Misschien heeft iedereen dat wel eens? Ik begreep vandaag niet waar ik in en uit moest checken bij de trein. Ik voelde me een totale buitenlander.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.