Halloween

Ik houd niet van verkleedpartijtjes. En niet van horrorfilms. En niet van griezelen. Maar wel van Halloween. Dus het is maar goed dat ik ben gaan wonen in een plaats waar zoveel Amerikanen wonen, dat het tijdens Halloween lijkt alsof ik terug ben in de VS.

Ik begrijp wel dat veel Nederlanders het maar stom en commercieel vinden, dat Halloween. Maar ik begrijp ook dat mensen het feest massaal adopteren.

Halloween draait gewoon om feest, familie en gezelligheid. Om je buurt. Als je het geluk hebt dat er in je buurt veel aan gedaan wordt, is het superleuk. Je loopt van huis naar huis, ziet mensen die je kent, overal op straat kom je spoken en heksen en rare kostuums tegen.

Het is zo’n supervriendelijk, vrolijk familiefeest.

Bovendien ontstond het vanuit een eeuwenoude traditie die ook vandaag de dag nog zin heeft. Want zolang de mensheid bestaat, proberen we onze angsten te lijf te gaan en rituelen te verzinnen die ons daarbij helpen. Wat is er nou toepasselijker dan als de dagen kouder en donkerder worden te vieren dat dat gebeurt?

Also: snoep. Yay!

Plus pompoenen snijden met je kinderen en je hele tuin vol spinnenwebben hangen. Leuker wordt het niet.

Genieten!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.