Geef me een naam

Ik zit al maanden en maanden na te denken over een naam voor mijn nieuwe bedrijf. Ik denk al zo lang na dat er niets uit mijn handen komt. Ik kom er gewoon niet uit, zolang het beestje geen naampje heeft.

Want hoe doe je dat in hemelsnaam? Een naam bedenken? Een naam die meerdere dingen uitstraalt? Staat voor iets?

Ik weiger een onzinnaam te kiezen of een afkorting. Ik wil een Echte Naam. Een klinkende.

Een ouderwets betekenisvolle, niet eentje die ik hoef in te kleuren om hem waarde te geven. Snap je?

Het werkt enorm vertragend, want omdat ik maar niet kan verzinnen hoe het heet, kan het ook niets zijn.

Een roos is pas een roos als het een naam heeft, wat de fameuze zinspreuk ook beweert. Zonder naam is het helemaal geen roos. Want bestaat iets wel als je het niet kunt benoemen? Als niemand het kan zien?

Het is een vrij serieus probleem, ondertussen. Want ik kan geen domeinnaam claimen en niet gaan bouwen. Ik kan niet invullen waar het voor staat. Het is om gek van te worden.

Iedere keer als ik ga zitten om aan de slag te gaan eindig ik bij het begin: HOE HEET HET NOU?

Ik heb lijsten van woorden en betekenissen maar geen naam.

Arggh. What’s in a name, he?

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Heleenantwoord
5 mei 2017 om 07:56

Wat gaaf dat het gelukt is!
Ja theetante komt sowieso, ik dacht als we het moeten combineren met een brainstorm, ook goed 😉
Maar fijn voor je dat je er uit bent. En nu doorrrrrrrrrrr

Elja Daaeantwoord
5 mei 2017 om 09:35
– Antwoord aan: Heleen

GOGOGO

Petraantwoord
5 mei 2017 om 10:24
– Antwoord aan: Heleen

Girl power hier 🙂 Snel opgelost Elja, coole naam, GOGOGO!

Elja Daae
5 mei 2017 om 18:18
– Antwoord aan: Petra

Jij weet al mijn plannen altijd als eerste :)))

Petra Blankwaardantwoord
4 mei 2017 om 07:39

Als het helpt als anderen meedenken: stuur me ff een mail/DM, denk graag mee.

Elja Daaeantwoord
4 mei 2017 om 09:27
– Antwoord aan: Petra Blankwaard

<3! Ik moet gewoon 100 domeinnamen vastleggen voor de zekerheid denk ik :)

Heleen
4 mei 2017 om 12:46
– Antwoord aan: Elja Daae

Ha té leuk! Sorry Elja, maar juist door dat heb ik me niet laten weerhouden en heb tig sites gemaakt. Ask Petra for proof 😉 en juist met haar en collega heb ik gevierd dat ik eruit was.
Door te creëeren werd het zichtbaar en tastbaar voor me. En wist ik ook wat wel en wat niet werkte voor me.
Als jullie een brainstorm plannen, ik schuif graag aan als is het maar om thee en koffie te verzorgen :p

Fijn dat je weet wat je tegenhoudt, nu kan je er ook iets aan doen 🙂 doen doen doen doen. Uit denk en kritische hoek komen. Check Mariekevandam.nl voor een voorbeeld 😉

Veel plezier gewenst!

Elja Daae
4 mei 2017 om 23:17
– Antwoord aan: Heleen

Ik ben er uit! Dankzij dit blog en al die leuke online vriendschappen was ik er uit. De naam die ik al heel lang had, was eigenlijk gewoon goed, toen ik mijn mindset veranderde. Maar blij met je aanbod. Wat grappig, tig sites om er uit te komen. Slim. Cor gaf me de tip om het onder aan een email te schrijven, als handtekening, om te zien hoe het stond in context en dat werkte inderdaad heel goed.

Die theedate stond toch al he?!!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.