Ga net als ik je thuiskantoor uit!

Ik werk al heel wat jaren vanuit huis. Toch wel, eh, 8 jaar geloof ik. Maar sinds een week werk ik af en toe in een ander kantoor. Van Regus.

F. vond dat het tijd werd dat ik weg was van huis. Want hoewel we een oppas hebben, is het feit dat ik thuis ben als de kinderen ook thuis zijn ben nogal afleidend. Plus het feit dat mijn buren continu dingen online bestellen (en zelf lekker op kantoor zitten 🙂 ik neem ze met liefde aan natuurlijk). Plus: ik heb de neiging om toch even te helpen. Even een kind naar een vriendje te brengen, een boodschap te doen, iemand ergens op te halen of naar voetbal te brengen.

Dus nam F. een proefabonnement voor me bij Regus, zo’n kantoorhuurbedrijf. Ze zitten op allerlei plekken in Nederland. En niet op de minste!

Vandaag liep ik een prachtig monumentaal pand in Amsterdam in. En kreeg een enorme kamer toegewezen. Met een bureau aan het raam, met uitzicht op de gracht.

En het gekke is: het werkt. Ik kan me beter concentreren. Ik kom veel blijer thuis (want ik heb mijn kinderen echt gemist na zo’n hele dag). Ik kan veel meer hebben van de kinderen als ze, ik noem maar wat, midden in de doorgang naar de keuken besluiten twee forten te bouwen voor hun soldaatjes en het pas morgenavond willen opruimen.

Ik heb vroeger veel in van die Seats2Meet-plekken gewerkt, maar daar kan ik me totaal niet concentreren. Al dat geluid en al die emoties en aura’s door de ruimte … lastig. Hetzelfde gold voor het mini-kantoor van het bedrijf waar ik een tijd voor werkte: met zijn allen boven op elkaar. En met maar 1 toilet (naar hetzelfde toilet als je manlijke collega’s, ik vond het niet zo tof).

Nee: dan dit. Totale rust en niemand die zich met me bemoeit. Geen gillende kinderen beneden of het gevoel dat je toch even je zoontje zou moeten ophalen want het regent en dat is zo zielig op de fiets.

Ik ben veel effectiever, ook alomdat ik mijn tijd in die mooie kamer goed wil gebruiken.

En, ook niet onbelangrijk, het is heerlijk om gewoon midden in een stad te werken en even naar buiten te lopen voor de lunch en een koffie. Super-inspirerend.

Kost wel wat, want ik geloof dat je voor 200 euro per maand 5 keer zo’n ‘dagkantoor’ kunt gebruiken. En je krijgt natuurlijk niet altijd van die mooie kamers als ik de afgelopen keren kreeg, want soms zijn die bezet. En dan krijg je ook wel eens een hokje zonder ramen.

Maar ja.

Het is dan wel jouw hokje, he. Midden in de stad. Met niemand die je stuurt.

Niet gek, dat thuiskantoor uit!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Hannekeantwoord
20 december 2017 om 20:26

Hoi, spannend, die kantoorruimte!
En iets heel anders: zin om in het nieuwe jaar weer eens naar BNI te komen, ik ben nu naar een ander chapter overgestapt, en op dinsdag 23 januari geef ik een 10 minutenpresentatie over LinkedIn.
Hartelijke groet, Hanneke

Elja Daaeantwoord
28 december 2017 om 16:45
– Antwoord aan: Hanneke

Hoi Hanneke, ben je overgestapt? Nog steeds in Den Haag?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.