(G) een kwestie van geluk

ster

Het is gewoon geluk, zei hij.

We hadden het over mensen die we kennen die waanzinnig succesvolle ondernemers zijn. Financieel gezien, dan. Mensen die eigenlijk nooit meer hoeven te werken, als ze niet willen.

Maar ik weet dat ‘geluk’ niet de reden is van dat succes.

En dat ‘geluk’ een woord is dat mensen gebruiken om het succes van anderen te verklaren, voor zichzelf.

Nee. Zo werkt het niet.

Het succes in kwestie (want er zijn vele vormen van ‘succes’!) is de uitkomst van een optelsom met heel veel onderdelen. Met geluk als cijfer achter de komma.

Wat deze ondernemers bereikt hebben, is een kwestie van doortastend zijn. Van keihard werken. Van doelgericht zijn.

Van geloven in je eigen idee en alles op alles zetten om het uit te voeren. Actie blijven nemen, het blijven uitvoeren van plannen, stap voor stap dichter bij je doel.

Van blijven regelen terwijl anderen blijven dromen.

Het is een kwestie van risico nemen. Financieel. Mentaal. Emotioneel. Ten koste van dingen die je dierbaar zijn, zoals je geld, je reputatie, je familie, je gezondheid, je tijd. Je zekerheid.

(iets maar waar heel, heel weinig mensen toe bereid zijn! maar goed ook)

En natuurlijk leiden al die dingen lang niet altijd tot ‘succes’. Velen proberen het, enkele slagen er in. Alles moet maar net op zijn plaats vallen. Dus er komt misschien wel een snufje geluk bij kijken.

Maar als je niet alles opgelijnd hebt, kan er niets op zijn plaats vallen.

Het is een kwestie van heel veel dingen.

Maar geluk, da’s maar een extraatje.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.