Explanimations? 5 keer heel snel zeggen!

Het leuke, jonge (als je iets jong noemt ben je zelf oud of voel je je oud…oeps…) bedrijf Sensia Media maakte voor *ons* (Frankwatching Webinars) een prachtige explanimation.

Frankwatching Webinars: zo werkt het!Heb je al eens een webinar van Frankwatching gevolgd? Het werkt heel makkelijk, zoals je in deze video kunt zien. Het programma vind je hier: fw.nu/webinars

Posted by Frankwatching on Wednesday, September 2, 2015

Helemaal te gek, natuurlijk. Ja toch niet dan?
(mocht die video hierboven niet werken, dan hieronder de YouTube versie)

Voor wie het zich afvraagt: een explanimation is een animatie waarin iets uitgelegd wordt. Explain + animation. Echt zo’n woord waar ik een maand of 3 over heb gedaan om het te leren uit te spreken.

Mijn collega Tim is er gek op, explanimations, dus ik heb het van hem geleerd.

Het is een heel proces – je moet heel duidelijk kunnen uitleggen wat je bedoelt en wat je nu wilt overbrengen. En dan moet je het geluk hebben dat je goede collega’s hebt om het script mee te maken !  en een goede animatie-partij die begrijpt hoe lastige klanten als jij in elkaar zitten en je nooit het gevoel geven dat je een lastige klant bent. 🙂 (>> hier moet je zijn <<)

Het moeilijkste, voor mij althans, was het inspreken. Nu spreken bedrijven meestal niet zelf hun explanimations in maar ik ben zo verweven met Frankwatching Webinars dat het ons wel leuk leek. Als je wel eens mee hebt gedaan, is de kans ongeveer 99% dat je mij gehoord hebt. Dusss.

Niet makkelijk, mensen, stemacteur zijn, niet makkelijk. Je moet ritme, toon, energie en emotie in je stem leggen. Veel meer dan je doet als je gewoon tegen mensen praat. En dan kun je opeens totaal struikelen over een stukje zin en het 10 keer over doen.

Anthony van Sensia Media vertelde dat er zelfs opleidingen voor zijn!

Verbaast me niets.

explanimationexplanimationexplanimationexplanimationexplanimation >> 5 x typen is bijna net zo moeilijk als 5x zeggen!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Marloes | Bladzijde26antwoord
3 september 2015 om 09:54

Leuk filmpje en leuk woord! Ik ga er zo weer eentje volgen trouwens, ben fan! Dat inspreken lijkt me heel moeilijk inderdaad, goed gedaan dus.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.