En het is ook nog eens romantisch

Ik heb net, toegegeven, het interview gekeken van Prins Harry en zijn Amerikaanse verloofde (je weet dat je wilt kijken! Klik hier!). Die zoals ik al hoopte enorm welbespraakt, intelligent en sympathiek overkomt.

En ik vind het geweldig. Ik ben gewoon zo blij dat al die prinsen kiezen voor sterke, intelligente vrouwen met een mening.

Toegegeven, ze zien er allemaal mooi uit ook nog. Maar toch. Er zijn ook genoeg mooie, lieve vrouwen met wat minder brains, lijkt me. Maar daar gaan ze niet voor.

Het is misschien ook de enige manier om de Europese monarchiën te redden: toegankelijkheid, nieuwe generaties, een diverser beeld aan meningen en achtergronden en nationaliteiten …

Ik vind monarchiën een prima fenomeen. Sorry dat ik het hardop zeg. Ik kan het niet echt politiek beredeneren, vrees ik. Maar ik denk dat het volgen van de Instagramaccount Kensington Royal daar flink aan bijdraagt, mijn gevoel. Omdat je daar ziet hoe een nieuwe generatie royals social media weet in te zetten om belangrijke thema’s onder de aandacht te brengen.

Het gebruiken van het platform dat je gegeven is voor het uitdragen van belangrijke boodschappen: ik vind het geweldig.

Er zijn natuurlijk onderliggende politieke motieven (zie het taggen van @landrover, het bezoek aan Google) – ongetwijfeld met een flinke dosis wederkerigheid. Maar als je dat account volgt krijg je toch wel het idee dat de Britse prinsen en prinses non-stop bezig zijn om belangrijke initiatieven hun support en hun platform te geven. En het leuke is dat ze allemaal zo hun eigen richting lijken te kiezen.

(Iets dat ons eigen Koninklijk Huis ook steeds meer doet)

Gezien de interesses van de nieuwste Britse prinses-in-spé belooft daar weer een heel nieuw en tot nu toe missend stukje aan toe te worden gevoegd – reproductive rights, women’s rights, women’s health … Benieuwd!

(plus, een romantisch huwelijk is ook niet vervelend om naar te kijken …)

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.