Elja’s brain, downloaded (oftewel: Evernote)

Ik ben een ontzettende Evernote fan. Ik vond het dan ook super om het nieuwe ebook Lifehacking met Evernote te reviewen voor Frankwatching!

Ik heb er wel eens eerder over geschreven. Wat ik zo fijn vind is dat ik al mijn ideeën en aantekeningen op 1 plek heb. Of het nou screenshots zijn, tekst of audio files. En ik zet ook al mijn gespreksverslagen en -aantekeningen er in. In plaats van aantekeningen op heel veel plekken (papier, Word, notebook) heb ik het allemaal in Evernote. En je schrijft dingen ook sneller even op, of spreekt ze in en upload ze, of je neemt een foto van iets dat je niet wil vergeten. Zo gedaan. En hop! Dan staat het er in en raak je het niet meer kwijt.

Beetje nerdig, he, maar heerlijk om lekker te kunnen doorzoeken en terug te vinden. Op de een of andere manier geeft het mij veel rust om te weten dat ik alles heb vastgelegd, en dat ik het ook weer makkelijk terug kan vinden. Als ik aan mijn Evernote denk, word ik blij.

[Ik neem het terug. Dat is niet een beetje nerdig, dat is heel erg vreselijk enorm nerdig.]

Ik heb van de week (toen ik het boek had gelezen) ook foto’s genomen van de stapel sinterklaas- en kerstcadeautjes die ik in een gretige bui in de VS had gekocht. Zodat ik makkelijk terug kan vinden wat ik heb en wat ik dus niet hoef te kopen.

En net riep mijn oudste zoontje dat hij zo graag zo’n mooi etui wilde voor zijn pennen. Dus hop, in Evernote. Weet ik tenminste weer een  cadeautje.

Net ook een foto gemaakt van de medicijnenvoorraad van de familie. Kan ook van pas komen, lijkt me.

Ik heb ook een heleboel To Do lijstjes in Evernote. Met van die leuke afvink-vakjes erbij. Daar word Elja blij van, ja.

Anyway. Door het boek van (o.a.) Frank wel weer veel bijgeleerd hoor. De auteurs zijn allemaal lifehackers, die altijd proberen dingen slimmer te doen zodat het minder moeite kost.

Over moeite gesproken, terwijl ik dit type hangt F aan de lijn met onze Turkse bank om zijn online pincode voor internetbankieren te wijzigen. Dat gaat zo (en dit is niet bedoeld als kritiek! Wij zijn hier te gast, dus ja, deal with it).

 1. Nummer bellen klantenservice
 2. Kiezen voor ‘English’
 3. Mevrouw die opneemt spreekt Turks (dat is een bewuste keuze, schijnt, want anders kiest iedereen voor Engels om sneller te zijn…)
 4. Verbindt je door naar Engels sprekende persoon
 5. Vraagt een heleboel dingen en verbindt door naar het pincode-uitgeefsysteem
 6. Verstaan we niet
 7. Wachten tot er weer keuze is voor Engels
 8. Komt weer Turkse mevrouw aan de lijn
 9. Die verbindt door naar Engels sprekende meneer
 10. Die vraag een heleboel dingen waaronder de zoveelste letter van dit en dat
 11. Verbindt weer door naar …
 12. Een Turks systeem….
 13. Dat opeens Engels wordt!
 14. Pincode bereikt!

Haha. Niet echt lifehacking. Maar wel ‘life’, namelijk doorzetten en rustig blijven en gewoon aanpassen.

Anyway. Voor de enthousiastelingen, kopen dat boek! Zie artikel op Frankwatching voor kortingscode (dan nog maar 4,99 euro). [nee…geen affiliate hoor!]

Elja

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Evernote to do lijst maken (voor Rianne) | Elja Daaeantwoord
2 november 2012 om 22:46

[…] dat even goed uit, een vraag over Evernote waarop ik ook nog het antwoord weet. Dat komt goed uit, zo vrijdagavond laat achter de […]

Rianneantwoord
2 november 2012 om 18:44

Ik hoor (eh:lees) je altijd zo enthousiast praten over evernote dat ik mijn account ook weer eens heb bekeken. Ik kan alleen notities aanmaken, hoe maak je dan een to do lijst met afvinkpunten?

Rianneantwoord
2 november 2012 om 19:02
– Antwoord aan: Rianne

Raar.. in de telefoonapp kan ik wel afvinkpunten maken en in de iPad app niet. Ik ben benieuwd hoe het Evernote me gaat bevallen; ik wil wel een poging wagen =D

Elja Daae
2 november 2012 om 22:46
– Antwoord aan: Rianne

Zie hier! http://www.eljadaae.nl/persoonlijk-2/evernote-to-do-lijst-maken-voor-rianne/ PS Hij zit ook in de iPad app, maar komt pas tevoorschijn als je op het toetsenbord klikt om te gaan typen in je notitie. Dank voor de inspiratie! 🙂

lindakwakernaatantwoord
2 november 2012 om 16:50

whahaha lekkere soepkip waarom nu weer *heel erg vreselijk enorm nerdig.*?
Dan ben ik dat zeker ook? Want ik ben ook een fan van Evernote 🙂
Off Topic : Je klinkt (leest) weer wat beter!
Fijn weekend

Elja Daaeantwoord
3 november 2012 om 22:06
– Antwoord aan: lindakwakernaat

Ehm…nou… nerdig is in mijn visie een compliment hoor 🙂

Sonja Broekhuizenantwoord
2 november 2012 om 04:35

Ook ik ben grote fan (en grootgebruiker) van Evernote. Boekje (nog) niet aangeschaft, maar ga ik zeker doen!

Elja Daaeantwoord
3 november 2012 om 22:06
– Antwoord aan: Sonja Broekhuizen

Ha leuk! Ja boekje was erg handig vond ik, ik had wel mijn eigen systeempje ontwikkeld maar dat kan wel handiger, ontdekte ik!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.