Eigen baas in een eigen niche

Het is altijd inspirerend vind ik om te zien hoe sommige mensen een bepaalde weg inslaan en ergens terecht komen en daar goed lijken te passen.

Van de winter vroegen we ons af waar we openhaardhout konden vinden (als je er dan een hebt, wilt je hem ook gebruiken, toch?). Een vriend van ons had viavia iemand gevonden waar hij heel blij mee was. Je kon die man gewoon bellen en zeggen hoeveel je wilt. Het gaat per cord of per face cord.

Huh? Cord? Ja, cord. Dat is een maat speciaal voor hout. We hebben geloof ik 1,5 face cord en dat komt neer op een stapel hout van 2 meter lang en 1,5 meter hoog of zo. Misschien hoger. Heeeel veeeeel. We hebben het bij lange na niet op gekregen dus de rest gaat als we verhuizen naar diezelfde vriend voor zijn houtkachel. We doen overigens wel flink ons best – want we zijn de trotse eigenaren van een onvervalste Amerikaanse fire pit. En daar maken we een paar keer per week ‘smores op/bij/boven, dat begrijp je.

Maar goed. Wat zo leuk was, was de man van het hout. Jonge vent, altijd buiten bezig, aardig, sympathiek, klantgericht. Hij heeft een heel team van mannen voor hem werken. Hij kan ze ook het hele jaar werk bieden, en daar is hij trots op, dat hij hen een inkomen kan bieden.

Hij heeft ook echt een mooie niche. Hij wordt ingeschakeld door aannemers die bezig zijn om grond bouwklaar te maken, om alle bomen te kappen en wortels en stronken etc. uit te graven. Daar wordt hij voor betaald, en het hout mag hij houden. Dat slaat hij op op zijn erf (hij moest wel verhuizen, omdat de buren het geluid van al die kettingzagen niet zo leuk vonden) om het te laten drogen. En in de herfst gaan ze met zijn allen aan de slag om het hout in blokken te zagen.

Hij komt het gewoon zelf brengen, en al zijn klanten komen viavia. Hij had helemaal geen zin om op een kantoor te werken, zei hij. Hij vond het leuk om bij allerlei mensen thuis te komen, zoveel mensen te ontmoeten, het hele jaar door werk te hebben.

Geweldig toch? Hoe je het allemaal zo kunt regelen, hoe je met de seizoenen leeft, en hoe je business zulke goede producten en service levert (hij stapelt het zelf voor je op) dat mensen je maar blijven bellen?

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Rianneantwoord
12 juni 2012 om 10:37

Dat is inderdaad mooi om te lezen..

Ireneantwoord
11 juni 2012 om 09:23

Ha, ja, zo heb ik er ook een hele tijd over gedaan om mijn eigen niche te vinden. Totdat ik uiteindelijk spontaan erin rolde… als ‘webdesigner voor bloggers’ 😉

Jacob Jan Voermanantwoord
11 juni 2012 om 09:17

om blij van te worden, zulke dingen.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.