Een dag-zonder-immigranten-dag

Ik kreeg een mail van een eetcafé uit mijn oude woonplaats in de VS, waar ik nog op de mailinglijst sta. Ze mailen niet zo vaak. Alleen met Valentijn en Kerst.

Er stond:

IN SUPPORT OF A DAY WITHOUT IMMIGRANTS THE STAFF AND MANAGEMENT OF [cafe] HAVE CHOSEN TO CLOSE THE RESTAURANT THURSDAY FEBRUARY 16TH. WE WILL RESUME NORMAL HOURS ON FRIDAY FEBRUARY 17TH”.

Zou zoiets in Nederland ook werken, dacht ik? In de VS is bijna iedereen nog immigrant, 2 of 3 generaties terug. En de horeca wordt er bestierd door immigranten dus hele bedrijfstakken kunnen dicht, op zo’n dag.

En toen realiseerde ik me opeens dat ik mijn eigen bedrijf ook dicht had moeten doen op dag-zonder-immigranten-dag.

Mijn opa was een Noor.

(meer over a day without immigrants day)

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.