Doorbloggen

Gisteren had ik geen inspiratie. Net als nu, eigenlijk. De oorspronkelijke titel van mijn blog post gisteren was iets heel anders. Iets over bloggen (net als nu, eigenlijk). En de eerste alinea ging ook over bloggen (net als nu, eigenlijk).

Ik ging maar een beetje schrijven. En gaandeweg schreef ik van me af wat me dwars zat. En toen reageerden jullie zo lief. En toen realiseerde ik me dat ik onbedoeld mijn emotie had door laten klinken. En dat dat nooit gebeurd zou zijn als ik niet gewoon was gaan zitten en was gaan bloggen.

Het is gek met dat iedere dag bloggen. Je zou kunnen denken dat het met name lage kwaliteit posts oplevert, omdat je ‘moet’ produceren. Maar in werkelijkheid klopt dat niet, bij mij. Ze zijn niet van lage kwaliteit. Niet voor mij, in ieder geval, en aan de reacties te merken voor sommige lezers ook niet.

Ik kan het iedereen aanraden. Gewoon gaan zitten, en gaan bloggen. Kijken waar je jezelf mee naar toe neemt. Iedere dag. Altijd. Doorbloggen.

Zo wordt de post van gisteren opeens die van vandaag. Of die van vandaag wordt die van gisteren. En die van gisteren wordt iets heel anders, iets heel moois.

Het is mooi, dat doorbloggen.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Lilith_8antwoord
5 februari 2013 om 21:09

Maar schrijf je dan écht dagelijks? Of heb je een handjevol concepten klaar staan? Dat vroeg ik me eigenlijk af 🙂 

Elja Daaeantwoord
5 februari 2013 om 21:55
– Antwoord aan: Lilith_8

Nee, iedere dag. Verse posts. 🙂 Alleen dit weekend had ik geen internet en heb ik ze na 3 dagen alsnog geupload (wel iedere dag geschreven). Kan het aanraden! Doet iets met je. 

Lilith_8
6 februari 2013 om 09:49
– Antwoord aan: Elja Daae

Dat vind ik heel knap! 😀 De meeste mensen die dat doen hebben geloof ik redelijk wat concepten op voorraad… Niet dat dat niet mag natuurlijk, maar de oefening is in mijn ogen inderdaad om vooral dagelijks te schrijven en niet dagelijks op publiceren te klikken…

Momenteel heb ik voor het eerst in mijn “blogcarrière” eigenlijk ook 3 tekstjes in mijn concepten… 

Jacob Jan Voermanantwoord
5 februari 2013 om 20:46

en het blijft bijzonder.

Ik dacht dat ik materiaal moest schrijven en bewaren voor mijn theater. Dus ik ging braaf zitten. Met word. Met pen en papier. met..

en er kwam maar niks.

Toen opende ik wordpress, en floep!

ik houd dus niks meer achter. ik schrijf alles op mijn blog, en dat worden mijn theaterteksten.De basis.Dan ga ik daarmee de oefenruimte in.

en daar gaat hetzelfde gebeuren als op mijn blog. Dat weet ik zeker. Zodra ik daar sta, met mijn blogs als basis. Dan kom de rest er omheen. En ik durf te wedden dat zelfs met publiek er bij er elke avond iets nieuws bij komt.

Theater maken is gewoon unplugged live bloggen.
 

Elja Daaeantwoord
5 februari 2013 om 21:54
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Ik weet zeker dat je gelijk hebt, dat hetzelfde daar gaat gebeuren als op jouw blog gebeurt!

Peter Pellenaars
5 februari 2013 om 22:13
– Antwoord aan: Elja Daae

Dat gevoel krijg ik ook. Bij JJ is het bloggen een soort van pre-try-out.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.