Doorbloggen?

Goede vraag kreeg ik op Twitter, over doorbloggen op vakantie:

Ik blog altijd gewoon door. Dat komt omdat bloggen voor mij ook een beetje vakantie is, het is een hobby. Tenzij ik geen internet heb, ga ik gewoon door.

Verplichting of hobby?

Sterker nog, ik ben NU op vakantie (ik ben in de VS voor SOBcon en vandaag een dagje in mijn oude buurt met mijn vrienden). Ik zit hier op de bank bij vriendin Pam snel even te bloggen nog zodat ik het niet vergeet de rest van de dag.

Nu ik er zo over nadenken voelt het niet als een verplichting en zou ik van mezelf denk ik best een dagje mogen missen. Maar vaak geeft juist een vakantie zoveel inspiratie, merk ik. Juist als je los bent van je dagelijkse omgeving of gewoon van je werk, ontstaat er ruimte. Ik heb gisteren in het vliegtuig heel veel zitten schrijven bijvoorbeeld. 12 uur niets doen doet dat met je, he?

Zakelijk doorbloggen

Als je zakelijk blogt, zou ik denk ik gewoon van tevoren bloggen of misschien een stapel gastblogs proberen te verzamelen. Het is natuurlijk wel zo dat je lezers verwachten dat je ook gewoon reageert op comments en tweets en zo. Dus wat dat betreft is het beter om aan te kondigen dat je er niet bent, misschien? Beetje de verwachtingen te managen?

Beetje alsof je een bordje op de winkeldeur hangt 🙂

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

lindakwakernaatantwoord
3 mei 2013 om 12:32

Als ik internet en zin heb, dan kan er wel een blog komen.
Maar vakantie is echt family-time, en weinig computer

Petra Wiebengaantwoord
3 mei 2013 om 09:29

Goede vraag. Op mijn persoonlijke blog heb ik vorige vakantie gewoon doorgeblogd, met vooraf ingeplande stukken. Maar ik merkte dat ik het niet fijn vond, omdat ik vanuit het buitenland niet kon reageren, en ook niet kon inspringen op actualiteiten.

Peter Pellenaarsantwoord
2 mei 2013 om 21:35

Maar ik ben dan ook een privéblogger en geen zakelijkblogger.

Peter Pellenaarsantwoord
2 mei 2013 om 21:34

Tijdens vakanties blog ik juist veel meer. Omdat ik dan meer vrije tijd (logisch toch) heb dan wanneer ik werk. En zoals je zelf al zegt, bloggen voelt als vakantie 🙂

Lilith_8antwoord
2 mei 2013 om 18:26

Ik weet nog niet wat ik zal doen… Sowieso plaats ik nooit op voorhand dat ik op reis ga – je weet nooit wie je blog leest en wie op die manier ontdekt dat er ergens een huis leeg is (maar voor jou is dat eigenlijk geen probleem hé – je lezers moeten dan eerst al op het vliegtuig springen :p ) . Meestal blog ik dan die periode niet. Dat heeft wel als nadeel dat de bezoekersaantallen serieus naar beneden gaan op zo’n moment.
Blogjes inplannen vind ik wel een goed idee, maar meestal reis ik internetloos en dan kan ik niet reageren. Dat vind ik dan ook maar vervelend…

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.