Doelen

Toen ik op de SOBcon conferentie was in mei, werd ik erg geinspireerd door iemand met wie ik aan tafel zat, Pepe. Hij had een heel eigen systeem om verder te komen in wat hij deed. Maar niet alleen qua werk, ook sociaal. En persoonlijk. Hij had een heel strak systeem om te zorgen dat hij aandacht bleef besteden aan wat belangrijk is (hier heb ik het beschreven).

Vol enthousiasme ging ik aan de slag, vanaf stap 1 (“Wat is je purpose?”).

Maar toen raakte ik het kwijt. Het leven kwam er tussen. Stress. Verhuizing. Afscheid. Wennen. Nieuwe omgeving, nieuwe mensen, onrust. Veel geregel.

Vandaag realiseerde ik me dat ik er mee aan de slag moet, het hele verhaal. Van je overall purpose tot je rollen tot je jaardoelen, maanddoelen, en weekdoelen (zoals pepe het beschreef, jezelf de vraag stellen “Wat zijn deze week de 3 belangrijkste dingen die ik kan doen voor die rol?”).

Ik merk dat ik er direct rustiger door wordt. Oh ja. Dít is belangrijk, in mijn leven. En dat. Gezondheid. Gezin. Vrienden en familie. Mijn werk. Mijn blog (ik weet nog niet precies bij welke rol ik mijn blog en #blogpraat moet plotten…nog beetje puzzelen).

In ieder geval helpt het me om te bedenken wat er allemaal niet belangrijk is. Dat het internet het nog niet goed doet, bijvoorbeeld. We geen bank hebben. Ik niet zelf naar de Ikea durf te rijden in het drukke verkeer. Veel dozen nog niet uitgepakt zijn. De logeerkamer een bende is. We nog niet genoeg kasten hebben. Ik nog boodschappen moet doen. Ik nog uit moet zoeken waar ik Turkse les kan volgen.

Dat soort dingen. Even een beetje relatieveren en wegstrepen. Lucht op.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Zielsgenot en Pijn – F*ck the Burn-Out » Jip en Janneke en My Purpose in Life – Photo on Tuesday #PHOT 30antwoord
18 september 2012 om 10:59

[…]  Blog van Elja  Share this: Category : #PHOT, Dinsdag, Photo on Tuesday, Vrijschrijven, Zingeving Tags : bedoeling, Jip en Janneke taal, life, Purpose, waarom ben ik hier, wat kom ik hier doen facebook Twitter del.icio.us digg stumbleupon […]

Carolien Geurtsenantwoord
18 september 2012 om 08:58

Erg fijn om te lezen Elja, altijd precies op tijd, mooi is dat. hoe dat vaak zo werkt.
Ik ben in een periode waar ik eerder geconfronteerd wordt met mijn beperkingen dan met mijn kwaliteiten en dus op dat eerste ook emotioneel veel meer de focus komt te liggen. Dus ik heb erg veel aan je stuk gehad, ben ook net genoeg uit mijn putje om het te willen en kunnen lezen, maar dat spreekt voro zich.
 Ik heb de/jouw/zijn eerdere post gelijk ook gelezen en alhoewel ik How to Discover Your Life Purpose in About 20 Minutes al eerder gescant had toentertijd, kwam hij nu behoorlijk dieper binnen, vooral toen ik het zinnetje las over een purpose waar hij over gestruikeld was, namelijk  ‘to leave the world in peace’ had ik mijn eerste huilbui al te pakken en heb ik een flink stuk geschreven over wat daar voor mij voor nodig is en ik ga er zeker mee verder. 

PS: Ik weet geloof ik een plek  waar je géén Turkse les moet volgen 😉
#relativeren kun je leren 😉 

PSPS Ik hoop dat je gisteren van een blogpraat vrije avond hebt kunnen genieten!
Ik vond je overgave ‘jongens de verbinding is te slecht,  neemt iemand het over?’, heel bevrijdend. Over loslaten gesproken.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.