Die stomme teek

Een klein beestje is het maar, een teek. Maar het kan zo veel schade aanrichten. Ik ben ooit door een teek gebeten én ziek geworden. Maar omdat ik zo’n rode cirkel kreeg, werd het herkend en kreeg ik op tijd medicijnen. Hetzelfde geldt voor mijn zoontje. Ook hij werd gebeten, kreeg een rode plek én werd behandeld. Maar niet iedereen heeft dat geluk. Nou ja, ‘geluk’.

Al jaren en jaren ken ik Lisanne. Ze was jarenlang wekelijkse deelnemer aan twitterchat #blogpraat. Nog geen 20, enthousiast en vastbesloten om meer te doen met haar blog.

Ik wist wel dat ze ziek was, natuurlijk. Ze blogde er over. Maar de afgelopen paar jaar werd ze zieker en zieker. En zieker.Ze blogde over behandelingen die pijn deden maar niets opleverden. Injecties en onderzoeken en ziekenhuisbezoeken. Sinds 2005 (toen ze 13 was) is dit bezig. Steeds erger, steeds slechter.

Het is heel gek geweest om al die tijd iemand die je nog nooit in het echt hebt gezien zo op afstand te volgen en niets te kunnen doen.

Lisanne leeft heet haar blog – zo toepasselijk voor iemand die ondanks tegenslag vrolijke blogs blijft schrijven, blijft genieten van het leven, blijft delen. Haar blog was (en is) haar contact met de buitenwereld.

Maar inmiddels wordt bloggen ook bijna onmogelijk. Er zijn geen reguliere of alternatieve behandelingen meer voor haar beschikbaar in Nederland. En ze kan bijna niets meer zelf. Ze is er slecht aan toe.

Lisanne’s ouders hebben hun (laatste) hoop gericht op een behandeling in het buitenland, met stamcellen. “Laat onze Lisanne weer leven”, heet hun actie, naar het blog van Lisanne: lisanneleeft.nl. Lisanne leeft.

Je kunt hier doneren. Alle beetjes helpen. Al is het maar 5 euro. Ze hebben ‘maar’ 30.000 euro nodig en zijn als ik dit schrijf zijn ze al bijna op de helft. (Update: over de helft! GOGOGO!)

Direct overmaken kan ook:

Rekeningnummer: NL30INGB0002808503
Ten name van: LS van der Vaart, met daarbij vermeld DONATIE

Duizend maal dank, ook namens mijn familie, voor alle donaties en het delen en meedenken. Doneren kan nog steeds, we zijn een goed eindje op weg. Echt geweldig! Ik had nooit durven dromen dat dit zou gebeuren, ik wist dat mijn familie hiermee bezig was, maar dit is wel geweldig. Ik durf stiekem weer aan een toekomst te denken. Hoe gaaf zou het zijn als ik ooit een auto rijles kan nemen? ? of überhaupt alleen mijn huis uit! Daar ga ik over dromen ? ik hoop dat dat me te wachten staat. Nog heel hard bikkelen met alle kracht die ik in me heb en natuurlijk keihard duimen ? Alleen al hieraan denken is geweldig, dankjewel! We zijn er nog niet bij het streefbedrag, maar ik ben al zó dankbaar ? (Zie link in bio als je niet weet waarover het gaat)

Een bericht gedeeld door Lisanne van der Vaart (@lisanneleeft) op

PS Er zijn heel veel mensen die jaren lang zonder diagnose rondlopen met de ziekte van Lyme. Lisanne heeft op haar blog een pagina met informatie over Lyme.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Miranda | Taxx Life Blogantwoord
31 oktober 2017 om 21:56

Goed stuk en goed gedaan!

Elja Daaeantwoord
1 november 2017 om 14:08
– Antwoord aan: Miranda | Taxx Life Blog

Thanks Miranda!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.