De veilige thuishaven

Screen Shot 2013-08-18 at 10.27.19 PMGastbloggen. Ik doe het niet zo vaak.

Al helemaal niet meer sinds ik iedere dag blog. De waarheid is dat het erg lastig is om TWEE artikelen te schrijven op een dag!

Ik heb net een artikel aangeleverd voor het blog van Jeanet in verband met de Get Social Experience waar ik ook te horen zal zijn en te zien (via een scherm dan, vanuit Istanbul). Een erg gave club mensen heeft ze bij elkaar weten te brengen. Echt een dag om jezelf te laten overladen met informatie en vooral met inspiratie, volgens mij. Daar draag ik graag aan bij.

Maar goed, het is even aanpoten dan, zo’n extra artikel.

Het grappige is, als het niet op mijn eigen blog is, moet het perfect zijn. Daar gaat al die extra energie in zitten. Niet in het schrijven maar in het goed willen doen.

Hier thuis heb ik daar geen last van.

Nou ja… minder.

Zo loop ik al jaren (echt! al 2 jaar schat ik) rond met een idee voor een artikel over Facebook. Voor op Frankwatching. Daar schreef ik namelijk ooit in een opwelling een artikel over Facebook. Het is nog steeds een van de grote hits.

Puur een kwestie van de juiste informatie op de juiste tijd, hoor. Ik runde wat pagina’s voor ondernemers in de VS en ik dacht: dat zullen mensen in Nederland vast ook willen weten. Facebook was net up & coming in Nederland, 3 jaar geleden.

Na 2 jaar hebben we de comments uitgezet. Niet omdat ik niet meer wilde antwoorden (eindstand comments inclusief die van mij: 311) maar omdat ik al lang niet meer helemaal op de hoogte was van hoe of wat op het gebied van Facebook.

Maar goed. Zo’n hit zet je onder druk, voel ik. Plus, ik lees iedere week artikelen ter beoordeling. En daar zitten heel wat brilliantjes tussen. Hits. Slimme stukken. Leuke stukken. Mooie nieuwe invalshoeken.

Mijn eigen idee (hoewel nog steeds leuk) moet mee kunnen doen met die mooie artikelen (vind ik kennelijk). Toch grappig, hoe dat werkt. Ik heb zelfs meerdere outlines klaar staan, her en der in Evernote en elders. Maar ik heb het nog nooit geschreven. Misschien gaat het ook nooit komen.

En dat terwijl ik hier toch best leuke, doordachte artikelen publiceer af en toe!

Tsja. De veilige thuishaven (hoewel Frankwatching voor mij ook een veilige thuishaven is, eigenlijk, maar dan meer veilig vanachter-de-schermen).

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Linda Rosalinde Markusantwoord
20 augustus 2013 om 10:44

Heel herkenbaar, dat je blog ‘perfect’ moet zijn zodra je voor een andere website blogt. Ik heb dat zelf met de gastblogs die ik schrijf voor Schrijven Online. Daar kan ik uren aan schaven, terwijl ik voor m’n eigen blog waarschijnlijk de eerste versie al prima had gevonden.

Het blijft iets vreemds.

Elja Daaeantwoord
20 augustus 2013 om 19:33
– Antwoord aan: Linda Rosalinde Markus

Ja he? Of misschien is het heel logisch, geen idee. Trouwens, als jij dat soort verhalen op je blog schrijft zonder schaven…dan moet ik maar eens gaan kijken bij schrijvenonline! 🙂

Linda Rosalinde Markus
20 augustus 2013 om 19:48
– Antwoord aan: Elja Daae

Haha, die zijn ook niet zo perfect als ik zou willen. Maar soms moet je iets gewoon publiceren, het gewoon laten gaan. Anders blijf je ermee bezig.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.